Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
TACHO - специалист
Здравейте,
днес купих керамичен плот и фурна за вграждане и има следния въпрос.
Фурната си има изведен кабел със шепсел и там е ясно, но плотът няма такова нещо.
На изхода за захранване на плота има пет лустер-клеми, от едната стана на които има пет кабела с различни цветове. Как се вързва това чудо за мрежата. Ако това е от значение: плотът е с 4 котлона и със сензорно управление.
А дали ми липсва някоя част от окомплектовката?

Между другото има упътване, но макар да съм преводач и да ползвам три чужди езика, не намерих в упътването език, който разбирам :?
masteradmin - майстор
Сканирай схемите в упътванети и снимай клемите веднага ще ти кажа.
mastora - напреднал
ЗДРАВЕЙ TACHO,
НАЙ ЛЕСНИЯ НАЧИН Е ДА СИ ВИКНИШ ЧОВЕК ОТ СЕРВИЗА ПЛАЩА СЕ 10-ТИНА ЛЕВА.А И ЕДИН САВЕТ ОТ МЕН ТЕЗИ УРЕДИ Е ДОБРЕ ДА СА НА ТВЪРДА ВРЪСКА ЗАЩОТО СИ ДОСТА МОЩНИ
TACHO - специалист
Ок, утре ще ги щракна и ще ги покажа.

Иначе наистина че са мощни, плотът е 6,3 киловата и съм предвидил да е на твърда връзка, но фурната е само 2,2 и си има изведен кабел със щепсел така, че тя няма да е на твърдо. :-D
Duke_BG - специалист
и още нещо : по закон всичко което се продава в България ТРЯБВА ДА Е С УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, затова ако си го взел ново отиди в магазина и вдигни един хубав скандал :)

Колеги, търсете си правата !!!
Лощото ни на нас като нация е, че сме свикнали да ни тъпчат и да си траем
TACHO - специалист
Duke_BG написа:
и още нещо : по закон всичко което се продава в България ТРЯБВА ДА Е С УПЪТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, затова ако си го взел ново отиди в магазина и вдигни един хубав скандал :)

Колеги, търсете си правата !!!
Лощото ни на нас като нация е, че сме свикнали да ни тъпчат и да си траем
Prav si za upytwaneto.

Ina4e dnes razgledah ne6tata na spokojstwie i mi stana qsno kak se wryzwa.
Samo da popitam plota s mostow kabel 4 kv. li da go wyrva kym mrejata?
Duke_BG - специалист
аз лично съм си вързал вграднета фурна и плота към един контакт който е на смостоятелен бушон и е 4 кв. мм.
По приблизителното правило "квадрат - киловат" нема смисъл да се прави защото никога няма да ти работят всичките котлони вкл. и "разширенията им" ( ако имаш такива) а и е безмисленно да врузваш нещо със 6 кв кабел до контакт със 4 кв.
Та препоръката ми е да го вържеш към този контакт (ако не се лъжа по стандарт требе да имаш такъв ) - при мен се наложи да изкъртя две от плочките за да мога да изведа кабела до фурната щото некой тъп архитект (или ел техник но като се замисля и на комшиите е така - занчи не е етой ) беше вързал 4 квадратовия кабел на най-невъзможното място за целта - на 2 метра от аспиратора , да не говорим че трявбва да имаш много извратено разбиране на кухненско "отделение" ( при мен е в едно помещение с хола) за да си монтираш фурната до контакта .
Та да не се отплесвам : монтажа на плочките е увеличи и дълбоината на конзолната кутия което ми дойде "дюшеш" изкопах канал, в който положих кабел 2 х 4.5 (многожилен) + 1.5 - некакво спец изпълнение монтирах в конзолата една лустър клема от която изкарах и кабелите за контакта и след мотажа на нови плочки монтирах и контакта (клемата се падна зад контакта) . Кабела е изведен под кухненския шкаф (в ПВЦ тръба за кабели. и е с твърда връзка с фурната и плота ( при мен плота се управлява от фурната), но пак повтарям - ако нямаш такъв контакт просто е безсмисленно да слагаш по дебел кабел от кабела е който се храни контакта

Тема "Помощ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: