• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
spro - специалист
Здравейте Колеги,
Потърсих във форумите, но не открих нужната ми информация за това пускам нова тема.
Моля ви бихте ли ме упътили как да свържа двойка датчици за движение в коридора на блока вместо девиаторните ключове. Няма стълбищен автомат.
Благодаря ви.
Последна промяна от spro на пон фев 25, 2013 2:36 pm, променено общо 1 път.
bigdragon - майстор
Защо да са два датчиците?

Обикновено се поставя един датчик с 360 градуса обхват в близост до осветителното тяло. Така датчика ще вижда там, където ще осветяваш с осветителното тяло.
spro - специалист
Здравей,
1. Защото има 90 градусов ъгъл между двата ключа и няколко метра коридор до самият ъгъл;
2. Дори и да покрия разстоянието само с един датчик с помощта на допълнително изтеглен проводник не зная как да вържа датчика заради девиаторната (3 проводна в моя случай)схема на свързване, и елиминирането на ключовете. Ако имаше само фаза и нула зная как става, но с девиаторната схема се бъркам.

Моля ако има някой който да ми покаже схема на свързване ще бъда много благодарен.
ivanovbg - майстор
Меткай направо една или 2 такива лампи и замазвай ключовете. http://laskas.com/obiava/spestete-do-70 ... rgas/26223

В нашия блок отгоре до долу сме с такива и тока на входа падна наполовина.
spro - специалист
Тез мойте любимци надали ще се навият да направят някакви нови разходи т.к. датчиците вече ги купихме, неразумно от тяхна страна но факт.
ivanovbg - майстор
Не знам какви датчици си купил и релето вътре дали е с НО и НС контакти.
spro - специалист
За монтиране на таван с 360 градусова зона за сработване.
http://kralekstrend.com/index.php?productID=759
ivanovbg - майстор
Ето ти една схема, ма не мога да рисувам хубаво :-D
Ако не разбираш нещо- питай.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (11.87 KиБ) Видяна 10094 пъти
KingLin - майстор
Според мен най-лесно ще ти е да превържеш (окъсиш, замостиш и т.н.) ключовете и да си пуснеш по едно кабелче малко в страни от осветителните тела ( предполагам че са поне 2 за Г-образен дълъг коридор). Така всеки датчик ще включва лампата до която се намира. Другия вариант е ако не си си купил все още датчиците - продават се плафониери с вградени датчици. Самите ключове не ги замазвай за да може да се спира напрежението към лампите по-лесно ако трябва да се сменя крушка или каквато и да е там операция по тях.

Примерно:
http://www.elektra-bg.com/%D0%BF%D1%80% ... %B8%D0%B5/

Не правя реклама, ако съм нарушил някое правило моля изтрийте линка.
pavelari - майстор
елементарно е стига да намери разклонителната кутия - тогава вижда кабелите /тройните/ до всекки датчик и подава фаза, нула,фаза изход и двата датчика се свързват в паралел /жица с жица/ все едно един датчик. фаза изход пали лампата ако от другата страна тя е на нула!! ако не е на нула да се обърне от кутията
  • 1
  • 2

Тема "2ка датчици за движение в коридор вместо девиат. ключове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: