Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

Моля за експертно мнение и вариянти за справяне с проблема.
Имам съдомиална Whirpool модел WFO-3O33DLX, закупена 2018г. Преди ден, при обичайното дневно пускане, на дисплея светна индикатор за затворен кран за подаване на вода.
Какъв може да бъде проблема и как може да се справим с него?! :?:

Ако проблема е за техник моля за контакти в област Пазарджик.

Благодаря предварително.
kozl - майстор
Ако маркуча е аквастоп е възможно проблема да е в него, но ще трябва да го смениш.
А може и прекъсната връзка към клапана за пълнене или повреда в симистора на платката или :?
Аве оно индикатора светнал, ама ти нема ли да ни светнеш що се случва след тва :?
krasi92 - майстор
Симистора не пипаи. Тои козл е на ниво нанороботика с предчувствия в тая област. Има някаква миялна дето я разглобява по няколко пъти в годината. Най елементарното е да провериш за запушена цедка на входящия маркуч. Ако стигнеш до сервиз в саита на производителя на уреда би трябвало да намериш информация.
Antonii - майстор
То в инсктрукцията към уреда трябва да е описано какво се прави при такава индикация.
Принципно инженерите се стремят да направят нещата интуитивно разбираеми и от идиоти, но невинаги им се получава.
В случая символа за затворен кран най-вероятно означава, че в машината непостъпва вода с нужното налягане или дебит.
Щом сте от област Пазарджик, най-вероятния вариант е запушена цедката на вход в миялната или затворен/непроходим спирателен кран към машината.

Тема "Съдомиална Whirpool - индикатор за затворен кран за подаване на вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: