Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
escutcheon - специалист
Не съм сигурен дали е в правилния раздел, ама има модератори. Бойлерът ми ще бъде сложен в мазето под банята- по ред причини. При това положение обаче, ще трябва да ходя да му проверявам термометъра там. :? Как да изведа един на бойлерното табло и да си спестя степаеробиката?
Искам да уточня, че поради наличието на две дъщери и една съпруга в къщи е Абсолютно наложително да си проверя температурата на водата, ако не искам да изляза мокър, неизмит и нещастен. Благодаря!
Тани - модератор
А какво е разстоянието между тях?
escutcheon - специалист
От горната част на бойлера до тавана на мазето- респективно пода на банята има около половин метър. Все още има и отвор между тях.
velsi - Почетен майстор
Най-добре търси нещо евтино, електронно (разбирай китайско). Има такива термометри с външна сонда, не са скъпи. Сондата ще залепиш от задната страна на бойлера, а самото уредче ще поставиш на удобно място. Оригиналния термометър на бойлера няма как да преместиш.

Изображение
volokin - помощник
На панела на бойлерното табло нямаш ли глим-лампичка? Ако имаш може да ползваш нея, свързвай я със бойлерната. Така си спестяваш купуването на датчици (освен ако не искаш точно да виждаш колко градуса е водата).
emil_v r - майстор
Най - Велик е съвета на Велси от Велико Търново , термисторът го мушни :) под оригиналния термометър , там няма пяна . уреда струва 10лв , продава се където има авточасти . В Конрад обаче има термометри с датчик с безжична връзка на 433Мхц по 22лв. Ще можеш да сложиш термом. където искаш , и тва ще те изпрати директно в 21 век , където е Враца ! Помисли къде сме ние, къде сте Вие?
escutcheon - специалист
Благодаря. Ще пробвам идеите и ще пиша какво се е получило. :cool:

Тема "Термометър за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: