Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gromol - помощник
Здравейте , нищо почти не разбирам от електричарски работи и затова се обръщам към вас!
Проблема е ,че радиатора спря да грее. Като го отворих видях ,че стърчат няколко кабела, та молбата ми е да ми кажете къде трябва да ги вържа! Пращам и снимка!
Благодаря!!!

Прикачен файл

111.JPG
fikata - майстор
От снимката не личи до този момент радиатора да е работил.
Липсва още един проводник от терморегулатора.
Ключът двоен ли е или единичен?
gromol - помощник
единичен (само едно положение има вкл. и изк.).
Мен ме съмнява че нещо е бил преправян! Ама не съм много в час!
mirk - майстор
И на мен ми се струва че едната букса направо липсва на терморегулатора :?
gromol - помощник
Значи ми трябва нов терморегулатор ли?
Така няма как да се направи а?
fikata - майстор
Трябва да се провери първо с мултицет дали са му здрави нагревателите и ако да тогава да се смени терморегулатора.
gromol - помощник
Как да ги проверя с мултицета? Кажи ми как да завъртя копчето и какво да гледам! Ако е наред после взимам регулатор, и къде трябва да вържа кабелите. Може ли да ми кажеш? Контролна лампа еди си къде реотани еди си къде!
fikata - майстор
Постави мултицета на веригопроверител/зумер/ и прозвъни два по два трите разкачени края,които стърчат от нагревателя.Ако има верига премери съпротивлението между всеки два края и напиши стойностите. И това без да включваш радиатора в контакта!!!
ПС Предполагам,че радиатора е с два нагревателя с общ край.
gromol - помощник
Не знам с колко нагревателя , знам ,че излизат 3 кабела!
С зумера като хвана единия дето е вързан към фазата (на снимката) и после допра до другите два пищи и при единия и при другия!
Съпротивлението на 2К ми показва на единия 034 а на другия 072!
totio1973 - специалист
Фаза и нула на ключа,единия край от ключа на термостата(обаче си купи нов),другата кабелна обувка от термостата към нагревателя,другия край от ключа към другия край на нагревателя.По принцип фаза и нула нямат значение на вързване ако захранващия кабел ти е със щепсъл(лично мнение).

Тема "Моля за помощ за свързване на радиатор СМЯДОВО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: