• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Mariqnn Jordan - напреднал
Здравейте,има проблем с едни лед ленти залепил съм ги под рафта, с трансформатор са и преди малко отказаха да светят проверих всичко,трансформатора си работи кабели и контакта,когато допирам фазомера светят само три. А уж са нови нямат и 6 месеца...https://prikachi.net/image/JAfiR
moimoimoi - майстор
така става като не заземиш лентата :lol: :toimonster:
чет юни 18, 2020 9:13 pmmoimoimoi написа:
така става като не заземиш лентата :lol: :toimonster:
Да ги заземявам.... То няма какво да заземявам лентите имат накрайник като букса който се пъха в трансформатора и от там в контакта ? Какво заземяване то да не е бойлер
moimoimoi - майстор
ами не знам , аз всичко заземявам.
като каза бойлер предполагам твоя е заземен, и моя е заземен и е на 8 години и работи.......а лентата ти за няма и 6 месеца и е за смяна.
:-D
пп: едно от двете китайчета ще е финиширало- или лентата или захранването
вземи един мултицет и измери дали при включено положение има 12 волта dc
aко има - лентата е заминала
ако няма 12волта може да е захранването

такова ли ти е захранването

Прикачен файл

изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (9.83 KиБ) Видяна 1601 пъти
чет юни 18, 2020 9:28 pmmoimoimoi написа:
ами не знам , аз всичко заземявам.
като каза бойлер предполагам твоя е заземен, и моя е заземен и е на 8 години и работи.......а лентата ти за няма и 6 месеца и е за смяна.
:-D
пп: едно от двете китайчета ще е финиширало- или лентата или захранването
вземи един мултицет и измери дали при включено положение има 12 волта dc
aко има - лентата е заминала
ако няма 12волта може да е захранването

такова ли ти е захранването
Не, като ето това комплект беше
http://proton-ms.com/product/206/led-di ... led-m.html
iliya_i - майстор
:megaeek: Като видя човек с фазомер да "замерва" 12 V напрежение, всякакви съвети стават излишни.
чет юни 18, 2020 10:35 pmiliya_i написа:
:megaeek: Като видя човек с фазомер да "замерва" 12 V напрежение, всякакви съвети стават излишни.
Баси якото нали братле :-D
kozl - майстор
чет юни 18, 2020 8:57 pmMariqnn Jordan написа:
Здравейте,има проблем с едни лед ленти залепил съм ги под рафта, с трансформатор са и преди малко отказаха да светят проверих всичко,трансформатора си работи кабели и контакта,когато допирам фазомера светят само три. А уж са нови нямат и 6 месеца...https://prikachi.net/image/JAfiR
Не моа си представя как и кво проверяваш с нещото наречено "фазомер", а и обясненията ти куцат, но дбре, че снимка си добавил та се вижда,че светят 3 диода от цялата лента. Ако светят така както са светили в началото, значи лентата е повредена. Обаче набави си уред за измерване на напрежение да провериш с какво напрежение се захранва лентата, че е възможно повишено напрежение да е причина за повреда на лентата.
И не на лентата, а на теб требе ти земя, че с тоя "фазомер" нейде отлетя. С волтмер се приземи и напрежение на лента премери.
А знаеш ли къде и как :?
kozl - майстор
О има мноо удари на пазара, с които мое да се замерва. Аз поне имам неколко за 12 волта, които мноо приличат на това дека в магазините наричат "фазомер" и се чуда има ли значка с кво и по какво замерваш или по-важно е кво шъ Оцелиш или как ся изцъклиш, оти като с "фазомеро" за 12 замериш 220 и бум, тряс - десетка :shock: :shock: :shock:
iliya_i - майстор
пет юни 19, 2020 12:06 amMariqnn Jordan написа:
Баси якото нали братле :-D
Да обяснявам ли или ще се понапънеш сам да се сетиш? Виж дали някъде по него не са написани едни цифрички завършващи с буква V.
По позицията на пръстите си личи, че това дето "замерваш" с него не е за правилните цифрички.
  • 1
  • 2

Тема "Led ленти лампи проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: