Здравейте, аз не разбирам, но повиках един електротехник, който май разбира колкото мен. Искам да си поставя лед лента на стълбите. Те са 21 броя и искам да поставя RGB лента IP65. Целта е да нямам много разход на ток, да не е прекалено силно осветлението, защото е само за декорация не е основно осветление. И сега питането е:
1. Каква мощност да е лентата?
2. Колко трансформатори да купя, като всяко стъпало е 120 см. дълго?
3. Как се поставя лентата и връзването й, защото този който извиках ми каза че просто лепи лентата без да я прекъсва, но така стъпалата ще ми светят странично през стъпало от външната страна и през стъпало от вътрешната страна. Така ще е много грозно. Не се ли връзва всяко стъпало от лентата към един общ кабел и да се прекъсва и съответно да се връзва? Защото ако е така хем е грозно хем на всяко стъпало ми отива лента с около 40 см. допълнително.
Моля Ви опишете ми как точно се връзва тази лента, та като дойде ел.техника да му кажа как да го направи и дали изобщо ще може да го направи
А ако е сложно с RGB лента, тогава ми обяснете за обикновена водоустойчива лента със студено бяла светлина.
А и ако трябва да се купуват някакви допълнителни джаджи моля да ми напишете.
Благодаря на всички, които ще се опитат да ми помогнат
1. Каква мощност да е лентата?
2. Колко трансформатори да купя, като всяко стъпало е 120 см. дълго?
3. Как се поставя лентата и връзването й, защото този който извиках ми каза че просто лепи лентата без да я прекъсва, но така стъпалата ще ми светят странично през стъпало от външната страна и през стъпало от вътрешната страна. Така ще е много грозно. Не се ли връзва всяко стъпало от лентата към един общ кабел и да се прекъсва и съответно да се връзва? Защото ако е така хем е грозно хем на всяко стъпало ми отива лента с около 40 см. допълнително.
Моля Ви опишете ми как точно се връзва тази лента, та като дойде ел.техника да му кажа как да го направи и дали изобщо ще може да го направи

А ако е сложно с RGB лента, тогава ми обяснете за обикновена водоустойчива лента със студено бяла светлина.
А и ако трябва да се купуват някакви допълнителни джаджи моля да ми напишете.
Благодаря на всички, които ще се опитат да ми помогнат