Здравейте преди 3 месеца дъщеря ми си купи бягаща пътечка втора ръка,на второто бягане ротора на мотора изгоря,изпратих го на майстор да го пренавие човека го направи пътеката тръгна и я прибрахме за лятото защото заради летния сезон не можеше да се използва.Сега я изкарахме и на второто бягане ротора пак изгърмя,може ли заради нещо в елентрониката мотора да изгаря.
И да и не. Много са възможностите за това което може да е проблема, но пак трябва да се почне отнякъде. Аз бих първо проверил дали няма излишно натоварване на мотора било то от лоши лагери на пътеката или пък излишно триене някъде. Ако се откачи мотора и няма никой на пътеката би трябвало да може да се движи пътеката на ръка сравнително лесно и без шум от триене или скърцане. Също така да се види дали след една норма употреба (едно бягане) дали моторът не е горещ/миришещ/пушещ.
Провери също как е вентилацията на мотора, защото това също може да го скапе бързо. Дали не са задръстени отвори със прах и други боклуци, дали килима не запушва отвор или предишния собственик да се е направил на баш майстор и да сложи пластина за укрепване върху вентилационен отвор.
Ако не е това, почва да става сложно - мерене на напрежението и тока на мотора да се види дали не това твърде много при употреба.
Ако беше само електрониката проблем, бих очаквал странно поведение на пътечката като твърде бързо въртене или пулсиране на скоростта.
Има и вариант просто моторът да е калпав и да гори много, което е ставало при мен със помпи за вода...
Би било помогнало ако можеш да качиш някоя друга снимка на мотор, електроника и цялостното устройство.