• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gibson58 - специалист
Мисля за едната стая да сложа димер за един полилей 5 х Е14 цокъл.исках да сложа по мощни крушки,но повече от4,5вт не откривам.Някой да е виждал по мощни димируеми?
Другото чудене ми е какъв точно да е димера? Има по 30-40лв. Но пък в един магазин ми казаха че ако не е от най скъпите по 150лв. съм щял да имам много проблеми.Примерно да не се димират много ами до към 30% или пък при макс усилване може да има някакво трептене... Отделно имали максимално И минимално натоварване за ватовете...Та някой по запознат ако може да хвърли малко светлина по въпроса.Или някой който е купувал от по евтините да сподели как работи и дали има приблеми.
moimoimoi - майстор
на 20 вата какво ще им димираш не ми е ясно
ии все пак отиваш в магазин от който купуваш и димера и лампите, даже може да ги накараш да ги пробват как се димират
gibson58 - специалист
Обичам да гледам филми на много слаба светлина и др. подобни.А и единият ми въпрос беше именно дали има по мощни димиращи крушки.
nikolov333 - майстор
вт ное 17, 2020 6:54 pmgibson58 написа:
Обичам да гледам филми на много слаба светлина и др. подобни.А и единият ми въпрос беше именно дали има по мощни димиращи крушки.
С това https://ledluxlight.com/LED-%d0%ba%d1%8 ... 14-kam-e27
И такава крушка например ако влизат https://www.krushki.com/index.php?main_ ... ts_id=1177
За филми най-добре е с индиректно осветление с лед лента зад телевизора или скрито в тавана, насочено към стената.. У нас е така..
kozl - майстор
вт ное 17, 2020 6:29 pmgibson58 написа:
Мисля за едната стая да сложа димер за един полилей 5 х Е14 цокъл.исках да сложа по мощни крушки,но повече от4,5вт не откривам.Някой да е виждал по мощни димируеми?
Другото чудене ми е какъв точно да е димера? Има по 30-40лв. Но пък в един магазин ми казаха че ако не е от най скъпите по 150лв. съм щял да имам много проблеми.Примерно да не се димират много ами до към 30% или пък при макс усилване може да има някакво трептене... Отделно имали максимално И минимално натоварване за ватовете...Та някой по запознат ако може да хвърли малко светлина по въпроса.Или някой който е купувал от по евтините да сподели как работи и дали има приблеми.
Мисля съм срещал 7W, но аз съм с такъв полилей 5хЕ14, който работеше с НЖ 40 W и димер за НЖ, марков на Легранд.
Правих разни проби с димируеми LED крушки Е14. Първо за да работи димера трябваше поне една от крушките да е НЖ иначе се шашка.
След като изпробвах няколко марки, сега съм с 4 Филипса +1 НЖ халогенна Осрам. Филипсите се димират също като халогенката и светят досуш като нея. Всички други марки дето пробвах светлината им намалява до едно положение и повече не може. Така че се регулира от това положение до пълна яркост.
Недостатъка на Филипсите е, че ги купувах за към 17 лв. бройката.
gibson58 - специалист
чет ное 19, 2020 8:23 amkozl написа:

Мисля съм срещал 7W, но аз съм с такъв полилей 5хЕ14, който работеше с НЖ 40 W и димер за НЖ, марков на Легранд.
Правих разни проби с димируеми LED крушки Е14. Първо за да работи димера трябваше поне една от крушките да е НЖ иначе се шашка.
След като изпробвах няколко марки, сега съм с 4 Филипса +1 НЖ халогенна Осрам. Филипсите се димират също като халогенката и светят досуш като нея. Всички други марки дето пробвах светлината им намалява до едно положение и повече не може. Така че се регулира от това положение до пълна яркост.
Недостатъка на Филипсите е, че ги купувах за към 17 лв. бройката.
Трябвало ти е една с НЖ вероятно защото димерите имат и минимални ватове освен максимални и с НЖ си покрил минимума,то затова казват че трябва специално димера да е за ЛЕД, не за друдо,а защото започват о т 0 до 150, 300 и т.н. вата.Това разбрах аз от продавачите.Твоя вероятно е от 50вт нагоре.Ако сложиш специално за ЛЕД димер май ще можеш да махнеш халогена,обаче пък пак идва въпроса как ще се държи самия димер и крушките.
А иначе много ли се димират крушките ти така в момента?
kozl - майстор
С Филипсите работи и без НЖ крушка като в най-слабото излъчване светлината на ледовете почва да трепти. А като има НЖ не трепти. И как са докарали светлината на ледовете да наподобява начервена жичка :?
nork - специалист
Дрън, дрън...... Трябва жичка, ала бала.....
Трябва една такава простотиика и всичко заспива без значение от димера:
http://www.bgtel.bg/livolo-adapter-za-tovar-pod-15w
gibson58 - специалист
чет ное 19, 2020 4:02 pmnork написа:
Това е интересно.Ти ползвал ли си го да кажеш дали дайства ?
nork - специалист
чет ное 19, 2020 8:20 pmgibson58 написа:
чет ное 19, 2020 4:02 pmnork написа:
Това е интересно.Ти ползвал ли си го да кажеш дали дайства ?
Да, реших да го пробвам като ми обявиха 80кинта за "точният" димер. Реално е някво тъпо съпротивление за стотинки, но съм скаран с електрониката :axe:
  • 1
  • 2

Тема "димиране на ЛЕД крушки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: