• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, търся вариант за димиране на лед луни. В дневната съм предвидил 25 луни, вероятно ще са на 3 или 2 кръга: 9х16 или 9х9х7. Искам да ги димирам, но не с димери за стена, а с тези, които работят с дистанционно. На стената нямам предвидено място за димери. Луните, които съм харесал са с цокъл gu 5.3, като може би по-добрият ми вариант е да са на 12в. Мога да взема и други луни, разбира се, важното е да стане димирането без проблеми - без жужене и без да се получава трептене, което да се лови от камера на телефон. Крушките искам да са на 4000 келвина и възможно най-мощните, а аз после да си ги регулирам. Ако можете да ме насочите към работещо решение за димери и крушки, за да е всичко точно, ще съм много благодарен :)
hidrazin - майстор
1.Харесваш си крушки които се димират щото не всички го могат.
2.Това за трептенето и телефона ... а дали ама надали.
3.По-голяма тъпотия от основно осветление с лунички НЯМА.
:partyman:
В какво се изразява тъпотията основното да е от луни?
Аз мога да си избера много варианти на крушките, въпросът е вариантът да е работещ и изпитан. Общо взето нищо съществено не написа :) Надявах се да се включи някой, който е наясно с нещата, лишени от съдържание постове мога и баба ми да накарам да пусне :)
hidrazin - майстор
Готови варианти няма. ЛамБи които преди време са били добри сега може да са ги "развалили" или въобще да ги няма.
И обратното - калпави да са ги оправили или да са пуснали нов и читав модел.
Едва ли има някой който познава всичко дето се пуска на пазара от собствен опит за да даде най-доброто решение.
Тези "лунички" са създадени за приложения изискващи насочено осветление - да подчертаеш предмет в стаята,
Поради това са с тесен ъгъл на излъчване.
При основно осветление с такива се получава ефекта "светла маса, тъмен таван".
Такова осветление няма нищо общо с комфорта и е почти невъзможно да получиш такъв само с "лучнички".
Дет се вика - "от студ умри, гъзар бъди".
Нещо не си наясно явно, че има луни над 100 градуса. Именно идеята на луните е да се разпръсне повече осветлението. Ако се забият 2 полилея в 8 метра стая, няма как да се получи равномерно осветяване. Таванът не ми трябва да е осветен.
hidrazin - майстор
пон ное 30, 2020 9:55 pmNovodomeca написа:
Нещо не си наясно явно, че има луни над 100 градуса. Именно идеята на луните е да се разпръсне повече осветлението. Ако се забият 2 полилея в 8 метра стая, няма как да се получи равномерно осветяване. Таванът не ми трябва да е осветен.
Общо взето съм доста по наясно какво, къде, как, защо...
Идеята на луните въобще не такава и го знае всеки средно грамотен завършил средно образование (ама не сегашното или ковидското).
Два полилея в 8 метра стая ще отсвирят тъпите луни като за световно дори и да не са съвсем правилно оразмерени.
"Таванът не ми трябва да е осветен." - това си е твое решение и хич не ми дреме за очите които са си твои.
P.S. В знак на примирие - бягаш надалеч от продуктите на Джик-Так (V-ТАС) и на 2R...
nikolov333 - майстор
За да не трептят ти трябват 12V-ви, но димирането си е проблем, понеже става при малко модели. Широкия ъгъл на излъчването го забрави. Добре е да са в изнесени тела с матирано стъкло за да разсейват добре светлината, но понеже такива тела са затворени, пречат на охлаждането им и горят като кибритени клечки, за това купувай от kru6ki.com понеже уважават гаранцията си без проблеми и куриера за подмяната беше за тяхна сметка, поне преди.. Моите са 7W 3200K,но с времето луминофора прегаря и почват да посиняват към 4000К.. Според мен не си взимай 4000. Много синеят за в къщи. Имам купени димиращи 35бр.12V/5W/4500K, които не са ползвани по тази причина и стоят за продаване .:idea: https://www.limaled.bg/index.php?main_p ... ucts_id=17

Прикачен файл

IMG_20201130_184352.jpg
IMG_20201130_184352.jpg (98.49 KиБ) Видяна 1265 пъти

Прикачен файл

IMG_20201201_002449.jpg
IMG_20201201_002449.jpg (83.41 KиБ) Видяна 1265 пъти
вт дек 01, 2020 12:23 amnikolov333 написа:
За да не трептят ти трябват 12V-ви, но димирането си е проблем, понеже става при малко модели. Широкия ъгъл на излъчването го забрави. Добре е да са в изнесени тела с матирано стъкло за да разсейват добре светлината, но понеже такива тела са затворени, пречат на охлаждането им и горят като кибритени клечки, за това купувай от kru6ki.com понеже уважават гаранцията си без проблеми и куриера за подмяната беше за тяхна сметка, поне преди.. Моите са 7W 3200K,но с времето луминофора прегаря и почват да посиняват към 4000К.. Според мен не си взимай 4000. Много синеят за в къщи. Имам купени димиращи 35бр.12V/5W/4500K, които не са ползвани по тази причина и стоят за продаване .:idea: https://www.limaled.bg/index.php?main_p ... ucts_id=17
В една тема си посочил димер, който не насича светлината от същия сайт, който виждам, че още се продава, но си писал, че го ползваш за лед лента. Пробвал ли си да димираш луните с него? На мен 4000к съвсеем леко ми жълтеят, при 4500к не знам как е, но по снимки в интернет не би трябвало да синеят чак, да не би производителят да ги е писал 4500, а да са повече келвини?
nikolov333 - майстор
Не съм димирал луните, понеже и без това ми идваха "слаби". Лентите също се отказах да ги димирам, понеже те пък едвам ги захраних с достатъчно мощни трафове и дебели кабели, та да светят достатъчно за гледане на филми.. Някъде по темите давах съвет да се тестват осветителите на място в реални условия, преди да се монтират. Тоест, при боядисани стени и да се "накичат" на тавана преди да се фиксират местата им. Само така можеш да прецениш, реално осветлението и дали ще е ефективно.. :partyman:
tzetz009 - специалист
вт дек 01, 2020 12:23 amnikolov333 написа:
За да не трептят ти трябват 12V-ви, но димирането си е проблем, понеже става при малко модели.....
:? Производителите нямат интерес ! Ще трябва да въведат цокъл с три извода и понятието "AC" да отпадне и греца отвътре да изхвърчи . Само един предпазен диод трябва да има . При всички модели 12V AC/DC лунички интегралната схема вътре държи на 30V захранващо напрежение . Схемата вътре е една и съща . Когато китаеца сложи филтриращ кондензатор на 16V надписа е "DC" , когато кондензатора е на 25V надписа е "AC" :) .

Всяка от тези интегрални схеми има извод , чрез който да става най-интелигентно димирането ( или включването на група от резистори и термистор за предпазване на същата от прегряване . С прегрята луничка се запътвате към любимия магазин :-D ) . Този извод досега не съм видял да го ползва никой и скоро едва ли ще стане . Не е голяма философия , но както казах пазара не го позволява ! Иначе и аз искам да видя на някой рафт за продаване лунички с надпис 12-24V DC . Не е невъзможно , просто кондензаторите на 35V са скъпички :) !!!

:partyman: :partyman: :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Димиране на лед луни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: