• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Прикачен файл:
20210102_231306.jpg
Преди 6 месеца си закупихме бойлер на Елдоминвест 120 литра вертикален и ни го монтираха. Всичко беше добре до днес когато го видях да капе. На снимката с червено съм оградил мястото от което капе.Съжалявам но трябваше доста да я намаля за да мога да я вмъкна в мнението. То е ясно,че в понеделник ще се обадя за гаранционен оглед и евентуален ремонт,но все пак някой ако може да ми каже какво да очаквам ще е добре.Евентуален ремонт или да го сменят с нов. Във форумът четох, че ако е фланец или гарнитура се сменяли, но ако е от водосъдържателят директно слагали нов бойлер.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб яну 02, 2021 11:25 pmГмм написа:
Във форумът четох, че ако е фланец или гарнитура се сменяли, но ако е от водосъдържателят директно слагали нов бойлер.
Близко до акъла
Не разбрах защо съжаляваш, че си намалил снимките :?
miroki - майстор
Вероятно има дефект. А тази лепенка за какво е?
От там където капе явно има вода при казанчето и няма да е фланец.
Такава лепенка има и от другата страна на още едно място. След като го монтираха ми казаха да не ги махам. Още тогава ми се стори много странно и казах на жената че ще берем ядове.За съжаление се оказах прав😠😡
hidrazin - майстор
съб яну 02, 2021 11:42 pmГмм написа:
Такава лепенка има и от другата страна на още едно място. След като го монтираха ми казаха да не ги махам. Още тогава ми се стори много странно и казах на жената че ще берем ядове.
Че то си мяза на хартиено тиксо бре? Кви лепенки?
Нищо не барай докато е в гаранция (ако ти я признаят, щото ...).
Естествено че ще береш ядове. Никога българско! Зарекъл съм се.
Бавно, целенасочено и методично правителствата в БГ последните 30 и по-скоро в последните 12 години унищожиха всякакво читаво БГ производство.
Сега у нас и най-евтиното китайско е по-добро от най-доброто българско.
Иначе - споко. Просто гледай да минеш без тоя бойлер докато го оправят.
Ако е чак толкова наложително - поне му спирай тока преди да влезеш в банята...
:partyman:
P.S. Ако оцелееш пиши какво и как се е развило. :?
LazarGanev - "Велик майстор"
нед яну 03, 2021 12:28 amhidrazin написа:
Естествено че ще береш ядове. Никога българско! Зарекъл съм се.
Бавно, целенасочено и методично правителствата в БГ последните 30 и по-скоро в последните 12 години унищожиха всякакво читаво БГ производство.
Сега у нас и най-евтиното китайско е по-добро от най-доброто българско.
Това са си твои мисли и решения, но са вредни като препоръки! Какво значи "никога българско" (това го чета за втори път за десетина дни)? Да купуваме холандски краставици и китайски чесън ли? С ква валута? Специално пък при бойлерите на българския пазар българското производство няма конкуренция по отношение цена/качество. Говоря за сериозните производители Теси, Елдом, Сънсистем, които са с всички евросертификати. Аз за 15 години съм монтирал стотици и за сефте преди месец един бойлер 150л със серпентина се проби точно дни преди да изтече 5г гаранция. Като сервиз - написах му протокол, приложихме фактурата и си му го смениха без никакви проблеми, обади се да ми благодари. Елдом вярно че отдавна отстъпиха лидерската позиция, заради кооперирането с търг. марка Дипломат, но пък Теси дръпнаха много напред и вече са трети по големина производител в Европа след Атлантик и Аристон с 4 завода в Бг, произвежда за водещи брандове в бранша - Вайлант, Бош, Термет и др., изнася в целия свят! Пък ние да купуваме вносни боклуци? Производството е изцяло роботизирано. Не да ги хваля, но преди година посетих трите цеха - е няма нищо общо с посещението ми преди 10 години, макар че и тогава бяха много напред. Елдом при малките бойлери също държат фронта и това е добре, че има конкуренция. Имам поглед върху египетското производство на Атлантик, което се внася в Бг - качеството е далеч надолу от българското, а цените са по-високи. Е, има и качествени вносни, но на тройна цена и общо взето без сервизна мрежа. В крайна сметка техника е, може да се развали, за това има 5 години гаранция. Важното е сервиза да подходят бързо и адекватно, но сигурен съм, че ще се реши проблема бързо
mika - специалист
От години не купувам техника и апаратура произведена в България, но преди няколко месеца ми се наложи да взема триполюсен товаров прекъсвач Е200 на АВВ произведен у нас. Още при затягането на клемите (нито на прекъсвача, нито в документацията му са оказани Nm) пластмасата започна да се разтваря по сглобките, а боята на лоста да се бели ...
Съотношение цена-качество? Не, благодаря!
brassSob - специалист
Никога съм имал проблем с гаранции на Елдом. 300 л неръждаем с 2 серпентини съвсем леко капеше от заварка. Направо го смениха с нов. Няма такива филми отива на ремонт пък чакай. Дребните ремонти смяна на нагревател и т.н. на място ги сменят на място.
gogo7777 - майстор
нед яну 03, 2021 8:57 ambrassSob написа:
Никога съм имал проблем с гаранции на Елдом. 300 л неръждаем с 2 серпентини съвсем леко капеше от заварка. Направо го смениха с нов. Няма такива филми отива на ремонт пък чакай. Дребните ремонти смяна на нагревател и т.н. на място ги сменят на място.
Капе от заварката защото наш Ганьо е спестил от материал, технология и контрол.
Хване 100 маймуни с триците и се кефи на улова.....типично по български :x
Chefo77 - майстор
Не е голяма драма, изтървало е през някоя заварка. Ако е фланец, водата ще е долу през отвора на електриката.
Мисля, че даваха 10 години гаранция срещу пробив, на 99% съм сигурен, че ще имаш нов бойлер.
Гого, защо мислиш, че само на българските се случват дефекти? Щом водосъдържателят е преминал изпитанието (10 минути на 16 атмосфери по спомен), значи си е бил ОК. Изтървала е в последствие. А може и уплътнението горе на технологичния отвор да е изплюло.

Пък на Хидрата - много поздрави. Елдомските бойлери са в пъти по-качествени от руските и египетските чекии, с които наводниха пазара. Ама Ганьо много обича да е фьешан и не може като дойде съседската кифла, да види нещо българско - трябва да е гръмко името ... Аристон, Бош, ПичкаМуЛелина ... Сега ... знам че си монтирал и отремонтирал повече, отколкото Теси и Елдом са изкарали в последното десетилетие, ама пак си гледай работата :lol:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 15

Тема "Протекъл бойлер на Елдоминвест" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: