• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Имам следния проблем: UPS-a ми, които поддържа помпата на парното спря да захранва помпата (без значение дали е вкл. на 220 или на батерията - т.е. изкл. от контакта) и няма фаза, а когато обърна щепсела който свързва UPS-a към ел. захранването от UPS-a излизат 2 фази (на батерия също!). Слава богу помпата си е в ред, защото преди 2 месеца смених помпа + UPS заради същия проблем, но UPS-a беше доста стар, без батерия, но output-a към помпата, която също си беше заминала, положението беше същото - или няма фаза или като обърна щепсела и на фазата и на нулата на изхода към помпата... Дали си е заминал и този УПС? Вкл. директно към контакта в които е вкл. УПС-а помпата си работи...
gnt69 - майстор
пет яну 15, 2021 1:54 amssimoo написа:
Имам следния проблем: UPS-a ми, които поддържа помпата на парното спря да захранва помпата (без значение дали е вкл. на 220 или на батерията - т.е. изкл. от контакта) и няма фаза, а когато обърна щепсела който свързва UPS-a към ел. захранването от UPS-a излизат 2 фази (на батерия също!). Слава богу помпата си е в ред, защото преди 2 месеца смених помпа + UPS заради същия проблем, но UPS-a беше доста стар, без батерия, но output-a към помпата, която също си беше заминала, положението беше същото - или няма фаза или като обърна щепсела и на фазата и на нулата на изхода към помпата... Дали си е заминал и този УПС? Вкл. директно към контакта в които е вкл. УПС-а помпата си работи...
Връщай го нали е гаранционен на 2 месеца.
пет яну 15, 2021 9:56 amgnt69 написа:
пет яну 15, 2021 1:54 amssimoo написа:
Връщай го нали е гаранционен на 2 месеца.
Da, tova vuznamerqvam da napravq, no problema shte ostane...t.e. prichinata tova da se sluchva za 2-ri put.
MamaMy - майстор
Що ръчкаш където нямаш работа? Юпс и агрегат няма твърда фаза на изходите докато не заземиш единия от тях
.
sokolov.91 - майстор
Дааа.. И аз го гледах тоя филм миналата година с моя ЮПС и газовия котел. Добре, че беше ESPACEа та спасихме много труд и части.
krasi92 - майстор
Уважаваи правилата на форума.
пет яну 15, 2021 7:48 pmMamaMy написа:
Що ръчкаш където нямаш работа? Юпс и агрегат няма твърда фаза на изходите докато не заземиш единия от тях
.
Никъде не "ръчкам"...особено там където нямам работа - просто един ден усстанових, че помпата не работи (не светеше дисплея), и се опиптах да установя (доколкото ми стигат познанията) откъде идва проблем-а. С прост фазомер установих това което описах. Ако някои има идея и желае да сложи едно рамо да се излезе от ситуацията - ще съм благодарен, както описах се случва този филм за втори път. MamaMy, не разбрах какво имаш впредвит - че не е заземена фазата на контакт-а, в който е включен или ...? Нямам особено големи познания в тая област...Сори за въпроса...и благодаря предварително на всички отзовали се :?:
пет яну 15, 2021 7:51 pmsokolov.91 написа:
Дааа.. И аз го гледах тоя филм миналата година с моя ЮПС и газовия котел. Добре, че беше ESPACEа та спасихме много труд и части.
И как се реши проблема? Т.Е. къде беше проблема? При мен на 99,9% съм сигурен че е самата инсталация в мазето, където е котела - има 2 или 3 инсталации правени през годините и е като филм на ужасите...Преди 15 години е подменяна инсталацията на къщата, но така ине стигнаха до мазето - "не ми трябвало нищо в мазето освен една крушка и един контакт" ми обясниха "майсторите". Уви...съжалявам че не го снимах как за двужилен кабел излизащ от розетка (по скоро кръгла дупка която някога е била розетка) в стената, бяха свързани 3 други, навити на ръка и почти не-изолирани 3 към фаза и 3 към нула (така си го бяха оставили "майсторите" от строителната фирма...). Това го оправих - откачих всичко освен връзката към въпросния двоен контакт, в който е включен UPS-a, запоих го и го изолирах. От написаното от МамаМу, останах с впечатление, че проблема е в заземяването на контакта...Но от друга страна, до деня в който помпата "умря" всичко си работеше нормално, едва ли от самосебе си нещо се е променило...
пет яну 15, 2021 7:48 pmMamaMy написа:
.
Никъде не "ръчкам"...особено там където нямам работа - просто един ден усстанових, че помпата не работи (не светеше дисплея), и се опиптах да установя (доколкото ми стигат познанията) откъде идва проблем-а. С прост фазомер установих това което описах. Ако някои има идея и желае да сложи едно рамо да се излезе от ситуацията - ще съм благодарен, както описах се случва този филм за втори път. MamaMy, не разбрах какво имаш впредвит - че не е заземена фазата на контакт-а, в който е включен или ...? Нямам особено големи познания в тая област...Сори за въпроса...и благодаря предварително на всички отзовали се :?:
  • 1
  • 2

Тема "2 фази на изхода на ЮПС за помпа на парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: