Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, възникна проблем който не моха да реша.
Ситуацията е следната:
На гърба на кухнята имам три контакта. Единият от тях реших да ползвам за лед осветление. На него свързах сензор за движение на 220 волата, към него траф и към трафа лед лента.
Проблемът е че когато включа уред в някой от другите два контакта се случва да се включи или изключи лед осветлението.
Предполагам трите контакта са на един предпазител.
Двата свободни контакта съм ги направил двойни с мостчета от единият към другият, не знам дали тук нещо да не се е объркало или причината е някъде другаде.
hidrazin - майстор
Сензора за движение...
:partyman:
kozl - майстор
ср фев 03, 2021 11:43 pmhidrazin написа:
Сензора за движение...
:partyman:
+1.
Какъв PIR си ползвал. Да не е ултразвуков? Голям обхват имат, но не мога разбера по некой път от що се задействат :?
А от какви консуматори в контаците се включва?
Датчика мисля е инфраред. Но когато включвам нещо в контакта съм доста далече от него за да ме засече. Прави го проблема предимно при по-мощни консуматори. Случи ми се като ползвах перфоратора. Бях го включил в някой от тези контакти и дупчих в коридора. При всяко натискане на спусака на перфоратора в коридора, виждах как се включва или изключва осветлението.
kozl - майстор
Имам някакво съмнение, че филтриращия кондензатор може да е останал без капацитет и понеже имам такива датчици може да проверя какво ще се случи ако му махна кондензатора. А м-у другото и гасящия кондензатор и той трябва да се провери.
velas - специалист
Проблема не е, че те засича, а в пиковете и смущенията в захранването. Или сложи по-читав или го смени с обикновен ключ.
Много благодаря на всички за мненията!
Смених сензора с друг и за сега всичко е наред.

Тема "Осветлението се включва когато ползвам контакт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: