Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sokolov.91 - майстор
Дайте моля ви предложение за контролен електромер на малка къща.
Условията са:
*монофазен
*2 тарифи
*за DIN шина
*поне 40 ампера
*с вграден часовник, който мога да сверявам без допълнителни програми, кабели и тн. Или поне с изход за външен часовник.
*на приемлива цена.
Искам всичко да е в апартаментно то табло, за да е прибрано и красиво. Иначе ми е най лесно да плясна един обикновен електромер (дори имам такъв) с часовник до таблото, но ще е отвратително грозно. Това е само в краен случай.
omirchev - специалист
http://www.asci.bg/bg/EJS212D2AMX-M.html
Ползвам го в апартамента и го чета през модбъс. Кусурът му е че е с директен преобразувател на мощност и може да се извади само консумираната енергия по две тарифи, но не може да се следи напрежение, ток, честота и прочее.
Във вилата ползвам SDM220 на Eastron, който показва всички параметри гореизброени но пък е еднотарифен. Ама с малко фокуси при четенето го правя двутарифен. SDM230 е двутарифен, но навремето алиекспрес не го предлагаха.
sstefanov - майстор
Schneider iEM2110, но не знам дали цената ще ти хареса.
sokolov.91 - майстор
ср мар 03, 2021 8:45 amomirchev написа:
http://www.asci.bg/bg/EJS212D2AMX-M.html
Ползвам го в апартамента и го чета през модбъс. Кусурът му е че е с директен преобразувател на мощност и може да се извади само консумираната енергия по две тарифи, но не може да се следи напрежение, ток, честота и прочее.
Във вилата ползвам SDM220 на Eastron, който показва всички параметри гореизброени но пък е еднотарифен. Ама с малко фокуси при четенето го правя двутарифен. SDM230 е двутарифен, но навремето алиекспрес не го предлагаха.
Не знам как се работи с мод бус. Не ми се занимава с отделни кабели и програми. А и не е за мене, а за наще. Всеки месец мен трябва да ме занимават.
sokolov.91 - майстор
ср мар 03, 2021 10:05 amsstefanov написа:
Schneider iEM2110, но не знам дали цената ще ти хареса.
Скъп ми е.
sokolov.91 - майстор
Ето това изглежда добре

https://b2b.filkab.com/bg/Product/Produ ... 5637230077

Но не знам подробности. Може ли да му се слага външен часовник и какъв трябва да е..?
mironcho - специалист
Еее!?, ама хич ли не пита чичо гугъл :? :? - в първия резултат, в секция документи в първия документ на страница 17
sokolov.91 - майстор
ср мар 03, 2021 9:55 pmmironcho написа:
Еее!?, ама хич ли не пита чичо гугъл :? :? - в първия резултат, в секция документи в първия документ на страница 17
Ми уж го питах, ама явно на мен не ми е казал колкото на теб :-D Излиза, че с външен часовник ще стане работата тъй ли? Ами с какъв часовник за DIN?
mironcho - специалист
ср мар 03, 2021 10:11 pmsokolov.91 написа:
ср мар 03, 2021 9:55 pmmironcho написа:
Ми уж го питах, ама явно на мен не ми е казал колкото на теб :-D Излиза, че с външен часовник ще стане работата тъй ли? Ами с какъв часовник за DIN?
ам питай го де (чичото) - напиши там на празното място "часовник din шина" и даже и на картинка щ'ти ги покажат да си избереш - бели, сиви, цъкащи, светещи в зелено синьо :partyman:

Тема "Електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: