Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, наскоро си закупих smart ключ за осветление. Ключът обаче за разлика от предишния ключ за осветление има три терминала за кабели(L, L1 и N). Предишният е само с два и в единия влиза фаза, а в другия нула. При този има фаза, нула и L1, което се закача пак към нулата, но преди да достигне нулата минава през лампите(видно от схемата). Аз обаче имам само два кабела в случая фаза и нула, нямам спуснат трети от разклонителната кутия. Въпросът ми е какво мога да направя в този случай, когато вече ключът е отворен и не мисля, че биха се хванали да ми го заменят. Аз ли бъркам свързването? Предварително да кажа, че в момента съм взел кабелът фаза и влиза в L и кабелът нула влиза в N.
Ключът: https://pasteboard.co/KeFdkbh.jpg
Схема на свързването на ключа: https://pasteboard.co/KeFdP35.jpg
Благодаря на всички предварително за помощта!
addicted - специалист
Вия нямате нула в конзолата на ключа. Имате фаза от захранване, и фаза към лампа, и то при положение че ключа прекъсва фаза.
Ако ключа е направен да прекъсва нула имате нула от захранване, и нула към лампата, която ви светва фазомера заради крушката във веригата.
пет авг 06, 2021 9:02 pmaddicted написа:
Вия нямате нула в конзолата на ключа. Имате фаза от захранване, и фаза към лампа, и то при положение че ключа прекъсва фаза.
Ако ключа е направен да прекъсва нула имате нула от захранване, и нула към лампата, която ви светва фазомера заради крушката във веригата.
Тоест този ключ, който съм взел работи като девиаторен, а не като обикновен ел. ключ. Правилно ли съм разбрал?
addicted - специалист
Не, не работи като девиаторен. За да работи иска да се захрани с фаза на L, и нула на N, след това управлява фаза в изхода L1, които се свързва към крушката.
пет авг 06, 2021 9:33 pmaddicted написа:
Не, не работи като девиаторен. За да работи иска да се захрани с фаза на L, и нула на N, след това управлява фаза в изхода L1, които се свързва към крушката.
Благодаря за отговора.
goran67 - специалист
Предишният ти ключ не е бил с фаза и нула, защото е щяло да има буф! Бил е L и L1, по аналогия на новия ти ключ. Сиреч сега само трябва да докараш до новия си ключ нула от мрежата. Останалото свързваш, както при двете клеми на стария ключ. Т.е. фаза от мрежата на Л и на Л1 да свържеш лампата.

Тема "Проблем при инсталация на smart ключ за осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: