Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
patz - напреднал
...така, както в началото?
Проточен бойлер с две степени на ключа - Iстепен/6kW и IIстепен/3kW (6+3=9kW)? След известно време (около 2 месеца) изведнъж вече не сгряваше водата до такава степен, както в началото. Поставен е на отделен предпазител - C50 (50A) и монофазно ~220V. Държа да уточня, че не е имало нито изгаряне някъде, нито токови удари или други аномалии, както при ел. инсталацията, така и по бойлера като цяло. Друго - знам, че температурата на водата на изхода зависи както от дебита, преминаващ за определено време през бойлера, така и от външната температура - затова чрез наблюдения елиминирах и тези фактори. И последно - и двете степени по отделно работят - загряват водата, но много слабо. Благодаря предварително.
shotik - майстор
Първо трябва да се огледа и премери за цялост на ел.верига,след това целостта на нагревателите,да се провери датчика за включване на релета дали се задейства като се пусне вода/ако е с магнит на входната тръба и задейства рид-ампула или мембранен задействащ бутон/.Да се прегледат защитите за температура и ток/ако има/да не са сработили и изключили,защото съм имал случай с проточен бойлер от Монтана който не изключи и избиха гумените гарнитури на нагревателите,друг проточен нагревател не работеше защото контактните пъпки бяха се стопили.Ако не си работил с напрежение 220 В по добре потърси квалифициран техник.

Тема "защо бойлера ми спря да загрява..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: