Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mar80 - специалист
Здравейте, при работа от електрическата фурна започва да излиза задушлива миризма, която просълзява и очите. Не се вижда цвят на дима. Къде да търся проблем? Нагревател може ли да изпуска нещо, за друго не се сещам. #-o
brum - майстор
Проблем по кабелите - прегряващ кабел и стопена изолация. Или лоша връзка към захранващият кабел на гърба на фурната.

При всяко положение трябва да се извади и да се огледа. Ако захранващият кабел изглежда читав се отваря и се търси вътре.

Нагревателят ме съмнява да е виновен, но не пречи да го огледаш. Виж да няма нещо залепнало по него. Примерно някой да е бръкнал с пластмасов черпак и в момента да има стопена пластмаса по нагревателят.
preslav - майстор
Накапала мазнина от предишно готвене, когато мазнината обгори ще изчезне и миризмата, но после ще има яко търкане за отстраняване на загорялото.
kozl - майстор
пон яну 31, 2022 9:56 ambrum написа:
Нагревателят ме съмнява да е виновен, но не пречи да го огледаш. Виж да няма нещо залепнало по него. Примерно някой да е бръкнал с пластмасов черпак и в момента да има стопена пластмаса по нагревателят.
Е от подобно опушване съм ревал и аз :cry:
Еми бех купил некаква тава с некви изолации по дръжките, дека не устискаа на температурата у фурната, стопили се и образуваха задушлив, гаден газ.
Та тербе да се преценя ко се пъха у фурната и кви мое да бъдат последствията :roll:

Тема "Проблем с фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: