• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте , прахосмукачката ми спря да работи не изведнъж , ами забави оборотите и спря.... Та искам да проверя четките ,но не знам как да ги извадя ,а ме е страх да не допрецакам нещата . Моторчето е занитено . Ще съм благодарен ако някой ми каже как да ги извадя !

Прикачен файл

ff344d.jpg

Прикачен файл

e6c0a6.jpg

Прикачен файл

34987f.jpg
lyubohar - майстор
Моторчето може да е занитено,но четките не са.
С остри клещи внимателно изправяш огънатото при пружините на четките.
Вадиш ги и после в магазина за рез.части.Дори да няма същите купуваш близки по размери,
но по големи и с пилене ги оформяш по старите.
Ако това е повредата ще заработи.Но може и да не е.
Аз точно така опитах ,но излиза само пружината .... Сигурно има пиниз за сваляне на държача , аз опитах със сила и не става :? :o

Прикачен файл

15297f.jpg
lyubohar - майстор
Как така излизат само пружините?
Би трябвало с пружините да излезат и остатъците от четките.
Ако това металното правоъгълно наричате държач защо да го вадите?
Вътрешния му размер ще Ви ориентира за размера на четките.
А виждате ли през него колектора?
Не, виждам само четките, закачени са с кабелни обувки , обаче не мога да ги откача .. Сменил съм доста четки на ел инструменти , такова чудо не съм виждал .
Сега се замислям че и електрониката може да е дала фира , защо преди време ,точно един от конекторчетата беше нагрял и пистата на платката се беше стопила след като я запоих прахусмукачката заработи . Май е най-добре да включа мотора директно към ел мрежата без електроника , за да разбера къде е проблема . Обаче не знам как , тоя мотор е пълно недоразумение ! Ако може малко съдействие , ще съм благодарен ! :partyman:
Lutchezar - майстор
Четките трябва да са някои от моделите тук : https://nikelectric.com/cat/%D0%BF%D1%8 ... %BA%D0%B8/
krasi92 - майстор
Пробвай без платката и ако стигнеш до четките те излизат с пласмасовия четкодържател заедно. Твоя е захванат към корпуса с приплескване според снимките.
lyubohar - майстор
Май в това зъбче е причината да не можеш да извадиш държача на четките.
А и другото наляво пречи на самата четка да излезе.
Защо да е просто,като може да е сложно-казват германците!

Прикачен файл

802PE303.jpg
802PE303.jpg (50.45 KиБ) Видяна 858 пъти
Свалих ги , обаче не знам ще намеря ли същия държач .... самите четки са запоени за държача .

Прикачен файл

f6c9a9.jpg
sts - специалист
Вземете нови четки и тогава решавайте
как ще действате със старите.Не знам какви
четки ще намерите за да предложа решение.
  • 1
  • 2

Тема "Четки на ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: