Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moon4o - напреднал
Значи незнам за къде ми е въпроса и сметнах ,че тука ще е най-добре ..

Та да питам
Имам една машинка която работи с една батерия от тези
Изображение

но много бързо се изтощава .....

батерията е на 3 v ... може ли да се използват онези адаптери които имат 1,5v , 3 v , 5v , 9v , ли бяха

да се пусне на 3v и да се свърже ?
hameleon - специалист
Отговора е : и да и не ,зависи от машинката.Адаптора има напрежение по-високо от указаното за определената големина защото не е стабилизирано.
moon4o - напреднал
ми такава пеперудка .. за мускулна стимулация ..
използвам я след тренировка ... хем като масаж и хем продължава тренировката доакто си почивам ... но хави много батерииики и така ...
Justy - майстор
Разбира се, че можеш. По високо напрежение ще ти показва без товарV А ток ще ти дава зарядното достатъчен.
moon4o - напреднал
ня някъква опасност за машинката ?
ELEMENTAL - специалист
Включи го на адаптера и ще трябва да си купуваш нов стимулатор.На повечето адаптери трансформаторите не са им добре изчислени.Резултата-вместо 3 волта ще ти дава от 6 волта нагоре.Под товар това напрежение ще падне, но не очаквай, че ще се доближи до 3-те волта дето ти трябват.(Ако беше правилно изчислен трафа да дава 3 волта на вторичната намотка, на изхода щеше да имаш 4,2волта на празен ход).Единствения начин е след адаптера да се сложи стабилизатор.Тук вече варианти има колкото щеш.Стабилизатор с 7833, с ценер, с мА723....избираш си ти.
За компекти за сглобяване или готови стабилизатори може да видиш тук:
www.dobrikit.dir.bg/page3a.htm
www.hobbykit.dir.bg/bulgarian.htm - сглобени изделия=>кат.номер1505
- комплекти за сглобяване=>к.н.1009
А ето ти и схема с 7833.

Прикачен файл

7833.jpg
7833.jpg (22.51 KиБ) Видяна 2617 пъти

Тема "Батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: