• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Моля, ако някой може да ми каже с какво точно е свързана работата в отдел КИП и А в едно предприятие. Чувал съм, че е доста привлекателно място, но нямам точна информация с какво точно се занимават работниците от този отдел. Така, че ако някой може да ми обясни по-подробно в какво се състои работа.
Благодаря предварително на всички, които ми отговорят.
Palawnik - специалист
Много от съвременните машини са натъпкани с електроника. Много от процесите са свързани с някаква автоматика.
Специалистите от КИП и А се грижат за правилната работа на тези машини и автоматиката. Ремонт и поддръжка.
MIRO_073 - майстор
КИП и А - Контролно Измервателни Прибори и Автоматизация
Датчици ( за ниво,температура.и др. и автоматизацията свързана с тях), манометри за налягане и подналягане, всичко свурзано с автоматизацията, или периферните уреди и устройства свързани с автоматизацията
romanpm - майстор
Аз съм на такава длъжност , и точно е описано по-горе . :)
ivtabov - специалист
MIRO_073 написа:
КИП и А - Контролно Измервателни Прибори и Автоматизация
Датчици ( за ниво,температура.и др. и автоматизацията свързана с тях), манометри за налягане и подналягане, всичко свурзано с автоматизацията, или периферните уреди и устройства свързани с автоматизацията
Абривиатурата КИП и А означава "Контролно измерителни прибори и апаратура" и датира от края на 60 -те години на миналия век. В горният текст всичко написано е вярно, като а -то трябва да се замести с "апаратите". Абривиатурата е русизъм - за всеки случай давам линк http://www.rizur.ru/
georgiarg - специалист
Все пак ако ще започваш работа в такъв отдел се осведоми от колеги който вече работят в него какви точно са им задълженията, защото много често се получава голямо разминаване м/у изпълняванете от служителя задължения и това което пище в длъжностната х-ка ако има изобщо такава.
dellete - помощник
Брат при нас им викаме електрончици
мнооо сладка работа защото ние ел монтьорите им вършим работата на 95 процента малко се караме с тях
ама са си добре само от време на време ако някой управление изгори или се приебе те притичват на помощ
ААААА МНООО ВАЖНО ПРИТЯХ ВАЖИ ПОГОВОРКАТА "ЕДИН РАБОТИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НОСЯТ КУФАРА" ХАХАХАХАХА
ЧАО ВСИЧКО НАЙ ХУБАВО
ivtabov - специалист
dellete написа:
Брат при нас им викаме електрончици
мнооо сладка работа...........

Брат, ми то като е толкова сладка работата, що не станеш един електрончик, че да ти носят куфарчето???

Брат, ми то и на Бербатов в Тотнъм му е сладка работата - вкарва си голчетата, взима си кинтите и си врътка синджиреца -върши някакви си 5 % от работата!!!
На мен ми предлагаха такава работа, само че съм далтонист и си помислих че няма да става за мен и отказах ама така като чета какво се прави май съм се объркал.
Justy - майстор
Контролно - измервателни прибори и автоматика. В ТЕЦ - а ни казваха - филолозите :wink: Да не се обижда никой, бил съм и елтехник и кипаджия - кипаджийството иска много повече знания. Отговорността - особено в ТЕЦ е много голяма. Така, че говорете с уважение за професията :)
  • 1
  • 2

Тема "КИП и А" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: