Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lookatmedancing - помощник
Здравейте на всички!

Имам този адаптер (видях че вътре пише Vanson BB318) от много години и винаги ми е вършел страхотна работа.
Един ден обаче спря да работи. Изключих го и усетих, че вътре нещо трака. След като го отворих първо се изумих по колко здрав (почти вечен) начин е проектиран адаптера и видях, че точно 2 части са се разпоили и сега тракат: Бушончето 1amp и IN53 диод (мисля че се казва).

Качил съм снимки, за да видите всичко нагледно.

За съжаление старите части се изгубиха някъде по трасето, но съм купил нови, като единствената разлика в новите части, е че са маааалко по-едрички и диода е IN54 (човека в магазина ми се кълнеше, че става и това и нямало разлика)

Та, основният проблем , е че не съм сигурен кое къде трябва да запоя... Гледах няколко клипа със схеми за 220v на 12v, но никъде нямаше за такъв адаптер като моя... той е със степени - тези двете кръгчета на снимката - това са врътки - едната е "+ - + -" а другата 3v, 4.5, 6, 7.5, 9, 12v
Това прави и объркването за мен - всичките тези "пътеки" и не мога да проследя мисловно тока какво прави....

Абе ако някой знае къде да запоя бушона и диода МОЛЯ ДА КАЖЕ :? Аз знам само кабелчето, което падна в последствие къде трябва да е... :oops:

Разчитам на вас умни, български братя и сестри :partyman:

Прикачен файл

5B31A382-778E-4AC2-B3C6-E5B53DD4B131.jpeg
Vectra - специалист
Първото, което трябва да направиш е с един мултицет, включен да измерва променливо напрежение, да измериш (при включен адапрер в контакта!) напрежението между най-лявата клема най-близо до трансформатора (по твоите снимки) и останалите шест. Ако там няма напрежение => в кофата.
За останалото после ще коментираме. Все си мисля , че ще ти е нужен още един диод.
P.S. ВНИМАНИЕ пази се при меренето . Има 220V , опасни за живота!
Снимай и обратната страна на адаптера!

Тема "ПОМОЩ! Адаптер 220v на 12v ремонт/запояване някой, който разбира!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: