• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
Сред огромното изобилие от умни(колко па да са умни) контакти, термостати, електромери и прочее джиджавки се търси един хибрид. Та някой да е попадал на устройство което да поддържа

1. Термостат с изнесен сензор (тип Sonoff TH16 например)
2. Power monitoring device (електромер) тип Sonoff POW

И това да е в едно устройство. Отлично би било ако е тип щепсел-контакт. Изнесения сензор с кабел е задължителен. Макар че и да не е ще го направя.
Доста рових, на нищо подобно не попаднах
brum - майстор
Ако има малко "направи си сам" проблем ли е? Виж видеото като пример.

И малко като дърта чинка ще се обадя, ама няма нищо умно в това което търсиш. Води се свързана джаджа. Или IoT джаджа. За да е умна трябва да предложи някаква автоматизация :) .

ESPACE - майстор
чет дек 29, 2022 8:48 ambrum написа:

И малко като дърта чинка ще се обадя, ама няма нищо умно в това което търсиш. Води се свързана джаджа. Или IoT джаджа. За да е умна трябва да предложи някаква автоматизация :) .
За умното ми е ясно, ама така ги водят. Иначе си предлагат автоматизация. Има си сценарии, връзки. Ако е изпълнено това, направи онова и т.н.
А този от клипа добавя сензор за температура и влажност към базов контакт. Това си го има и готово. Аз търся и допълнителна функционалност- power monitoring. И всичко в едно устройство, с един управляващ интерфейс.
brum - майстор
Sonoff Pow R2 е с "power monitoring".
burkov - специалист
За бойлера на вилата ползвам shelly pm с добавката за температура и влажност. Поддържа до 3 сензора едновременно. Можеш да правиш автоматизация по време, температура, час, и всичко едновременно. Можеш да го вържеш и с други устройства.
Иска обаче wifi за да го достъпиш.
Цялата автоматизация си работи и самостоятелно без интернет.
Не е със щепсел обаче, ще трябва да го сложиш или в уреда или в собствена кутийка.
ESPACE - майстор
чет дек 29, 2022 6:50 pmbrum написа:
Sonoff Pow R2 е с "power monitoring".
Така е но модела вече не се произвежда пък и не съм убеден че вътре е същото. Но ще погледна, мисля че имам един.
чет дек 29, 2022 7:17 pmburkov написа:
За бойлера на вилата ползвам shelly pm с добавката за температура и влажност. Поддържа до 3 сензора едновременно.
Ще разгледам, благодаря.
ESPACE - майстор
burkov благодаря. Много добро предложение.
Последна промяна от ESPACE на пет дек 30, 2022 9:13 am, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Да, и на теб благодаря. Точно го бях намерил и редактирах въпроса си. Усещам че ще се зарибя и освен наличните ми десетина различни sonoff, 4-5 tuya устройства ще си имам и няколко shelly-ta :)
Случайно открих шелито. Две такива ползвам + шели електромер. Супер монитор, супер доволен съм.
  • 1
  • 2

Тема "Търси се Smart джаджа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: