Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emergency_bg - специалист
колеги, от няколко дни вкъщи си имаме нов обитател :)
и ми хрумва една идея, дали не можем да си полвзаме уеб камерката, която имаме за скайп, и да я свържем с телевизора в другата стая, на АВ канала. дали ще има съвместимост телевизора да изкарва изображението и има ли такъв кабел от usb към AV?
UNIOR - модератор
Да ви е жив и здрав и само радост да би носи на мама и тати :) :) :)

Ако имаш цифров фотоапарат, с него също ще стане.Само трябва да си решиш проблема със захранванетому.
Revenge - помощник
С камерата на USB няма да стане директно към телевизора. Трябва да е свързана към компютъра а вече самия компютър да свържеш към телевизора като за целта трябва да има TV-aut видео картата ти.
UNIOR - модератор
Revenge написа:
С камерата на USB няма да стане директно към телевизора. Трябва да е свързана към компютъра а вече самия компютър да свържеш към телевизора като за целта трябва да има TV-aut видео картата ти.
Ако се спреш на този вариант, трябва задължително да изключваш кабелната,защота аз така си прецаках картата и по точно "TV-autа" и ](*,) .
да, с фотоапарата става, но кабелът е оригинален и е много къс, не стига до другата стая, варианта с тв аут отпада, защото нямам на домашния лаптоп, остава да взема една такава камерка за тв.
batman - специалист
http://www.proxyltd.com/shop.php?cat=22

Ето едно решение. В компютърните магазини съм виждал такива камери за по 60-70 лв. комплекта.
Wishmaster-ruse - специалист
Първо честито да ти е жива и здрава рожбата и много да те радва теб и цялото ти семейство.
Според мен отиваш на метро примерно черно-бяла камера пригодена за телевизор ти е 29 лева ако не ме лъже паметта.
И само си правиш кабела с чинчовете с необходимата дължина ако не се лъжа имаха и микрофон и вградено осветление.
За цветните не помня цената обаче.

p.s Зная че някой ще кажат нали е форум направи си сам.
Да така е но и в моя пример има какво да си направи сам човека. :2thumbs:
даа, на метро е имало и цветни и чернобели камерки, но вече не ги продават, поне не във Варна.
Но моята система е готова, намерих си цветна камерка със аудио, 2х5 метра АВ кабел и 2 преходника и домашната система е готова, малко си поиграх да настроя редукцията на шумове па АВ канала и сега в кухнята докато си вечеряме, сменяме програмата и си гледаме бебчето :) Още по оригинално би било ако тв ни имаше картина в картината, но какво да се прави.

благодаря на всички за съветите.
за информация, всичко на мен ми излезе 38,8 лв. Най евтиният бебефон на Бертони за сравнение, който има само звук, и то марката е калпава и хващаш станциите на такситата е 50 лв.
kocetoo - специалист
UNIOR написа:
Revenge написа:
Ако се спреш на този вариант, трябва задължително да изключваш кабелната,защота аз така си прецаках картата и по точно "TV-autа" и ](*,) .
UNIOR -> Има галваничен разделител, който се слага на входа на кабелната, за да нямаш такива грижи - повечето кабелни го слагат безплатно, ако си го поискаш. Има ги и по магазините 10-15лв.

Най-добрия вариант за видео бебефон, ако наистина ти е необходим само от едната стая до другата е връзката чрез кабел и камерка. Няма смущения, а повярвайте ми видеобебефона се влияе от какво ли не: микровълнова, wireless mouse, bluetooth, wireless network.

Тема "наблюдаване на бебе с камерка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: