• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jjsar - напреднал
Здравейте!
Имам въпрос относно стар асансьор, от тези с решетките. Намира се в стар панелен блок. На последния шести етаж спира доста под нивото на площадката. Разминаване е различно във времето, но общо взето е около 20см и нагоре. Случвало се е и веднъж да спре на нивото, което дори ни усъмни и се притеснихме, че е развален :?: . Доколкото разбрах, системата работи с ампула и флаг, който от своя страна може да се синхронизира с нивото на етажа...
Какъв според вас може да е проблемът и как се отстранява?
Успешна година на всички!
Благодаря!

Прикачен файл

lift_1.jpg
lyubohar - майстор
Доколкото съм информиран,никой няма право да пипа по асансьорите,освен оторизираните лица!
jjsar - напреднал
съб дек 31, 2022 8:24 pmlyubohar написа:
Доколкото съм информиран,никой няма право да пипа по асансьорите,освен оторизираните лица!
Това е ясно.
Единствено искам да знам принципа на действие и как се решава конкретния проблем. В последващ разговор с техниците ще ми бъде от полза. :partyman:
hidrazin - майстор
съб дек 31, 2022 7:45 pmjjsar написа:
... как се отстранява?
С асансьорен техник/фирма.
Принципа не е твоя работа и въобще няма да ти е от полза в какъвто и да е разговор с техниците.
:partyman:
Avas_co - майстор
Най-ползотворния разговор, който може да проведеш с техниците е, да питаш, колко ще струва да се смени повдигателния механизъм и табло управление, с такова, с честотен регулатор.
Тоя хаспел е на повече от 60 години, как я мислите тази работа?
А, който ти е казал, че тоя дарак е с ампули и флагове, му кажи да ходи да скочи от по-високо.
Svetoslavoff1 - майстор
На нашия "хаспел", макар и "само" 40-годишен, но в 16 ет блок, сиреч почти постоянно "тъче" нагоре-надолу, скоро му смениха управлението и още нещо си и както се казва на жаргон - цепи милиметъра при позициониране по етажите.
А уважаемият съфорумец Avas_co е профи в тази област и ако съберете или имате парици и го послушате, ще забравите за проблеми с позиционирането.
jjsar - напреднал
Търси се отговорът по-скоро в поддръжката.
И по-точно:
Регулиране крайни спиркови датчици?
Регулиране магнити, магнитни датчици и точно спиране?
Изброеното би трябвало да има пряко отношение към проблема и ми се иска някой компетентен да обясни.
Този асансьор е спирал правилно на ниво с етажа и би следвало отново да може. :supz:
gogo7777 - майстор
нед яну 01, 2023 1:06 pmjjsar написа:
Този асансьор е спирал правилно на ниво с етажа и би следвало отново да може. :supz:
Естествено. Та внимавай с "оторизираните" техници. Да не батишат чара на асансьора и да го превърнат в модерен смарт хаспел.
Avas_co - майстор
нед яну 01, 2023 1:06 pmjjsar написа:
Търси се отговорът по-скоро в поддръжката.
И по-точно:
Регулиране крайни спиркови датчици?
Регулиране магнити, магнитни датчици и точно спиране?
Изброеното би трябвало да има пряко отношение към проблема и ми се иска някой компетентен да обясни.
Много ме мързи да влизам в тия разговори.
Крайни спиркови, флагове, точно спиране и т.н.
Ми звучат като от някой, който си има на идея, и сега си запълва времето да се гъбарка.
Ако правилно съм разбрал, би следвало да знаеш, че подобни бангии, нямат магнити и магнитни датчици. Ориентират се с една механична простотия, на която и викат ...
Флаговете и рид ампулите идват в по-късен етап. С друго управление.
Така и така съм се захванал да пиша, поне някой друг може да го прочете.
Такива едноскоростни хаспели винаги се регулират, че долу да спират по-високо, а горе по-ниско.
Защото долу пълен ще подминава, или горе празен ще подминава.
Има толкова условия в случая, че тоя боклук няма шанс да спре два пъти, по един и същи начин.
П.П.
Тоя дръгел, никога не е спирал на етажа. Ама никога.
jjsar - напреднал
Нямам представа, но чета и се опитвам да се информирам.
Казваш, че се ориентират се с една механична простотия, на която и викат ... :?:
И да, спираше на етажа правилно, преди няколко седмици, но само в продължение на 4-5дни :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Стар асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: