Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
airdata - напреднал
От апартамента съм пуснал нула и фаза към мазето от един от контактите в спалнята както е на картинката
Прикачен файл:
Screen Shot 2023-02-22 at 16.38.32.png Картинка1

Сега искам да направя 2 отделни кръга - единият за аудио апаратура, а другият за лампи, климатици и прочие.
Искам да попитам какво трябва да има между кръговете така, че те да са разделени?

Прикачен файл

Screen Shot 2023-02-22 at 16.43.10.png Картинка2
airdata - напреднал
ср фев 22, 2023 4:48 pmairdata написа:
От апартамента съм пуснал нула и фаза към мазето от един от контактите в спалнята както е на картинката
Screen Shot 2023-02-22 at 16.38.32.png

Сега искам да направя 2 отделни кръга - единият за аудио апаратура, а другият за лампи, климатици и прочие.
Искам да попитам какво трябва да има между кръговете така, че те да са разделени?

Какво бих постигнал с това решение:
Крайната ми цел е да изолирам аудио кръг от евентуални шумове идващи от другият кръг където са лампи и климатик....
Прикачен файл:
Screen Shot 2023-02-22 at 18.50.38.png
Този бушон го сваляш долу, в мазето.
До него слагаш още един.
Захранваш ги двата, с жицата дето иде отгоре- мостче туряш.
От тях вече теглиш два кръга, както си го намислил.
Демек, правиш едно мини-табло, долу в мазето.
Всичко трябва да е съобразено с възможностите на "главното" ти захранване, а именно бушонът, т.е. кръгът, от който теглиш надолу, към мазето.

пп. А, докато пиша, ти си го измъдрил.
Относно филтрирането съм пас.
Christo - майстор
Нищо няма да постигнеш с разделянето на два кръга. Просто преди захранването на аудио техниката трябва да се сложи мрежов филтър, ако има шумове, разбира се.
brum - майстор
При такива претенции за филтриране на мрежовият шум най-вероятно става дума за някакъв аудоифилски усилвател. Тези ако са направени според правилата с читав филтър на захранването няма какво повече да им филтрираш.
hidrazin - майстор
Кви климатици в мазето и то от контакт, кви шумове, кви 5 лева?
Тоя усилвател ако си няма читави филтри и не мое сам да се справи с "шумове" в мрежата - мятай го в кофата.
:partyman:
Значи, ако правилно съм разбрал Хидразина, вместо да мята усилватела в кофата, може да си спести един или два бушона?
kozl - майстор
ср фев 22, 2023 6:54 pmairdata написа:
ср фев 22, 2023 4:48 pmairdata написа:
Screen Shot 2023-02-22 at 16.38.32.png

Какво бих постигнал с това решение:
Крайната ми цел е да изолирам аудио кръг от евентуални шумове идващи от другият кръг където са лампи и климатик....
Screen Shot 2023-02-22 at 18.50.38.png
И аз да повторя, но в прав текст.
Кръговете се разделят по мощности на консуматорите. А се оказва, че твоята цел не е такава.
Въпреки, че разделянето на кръгове не решава целта ти, аз бих го направил :wink:

Относно смущенията по ел.инсталацията съфорумците вече са писали.
Ще добавя част от моя опит с ресивър ONKYO. След инсталиране на LED ленти под горните шкафове в кухнята слушането на ефирни програми по FM стана отвратително пълно със шумотевица при запалено LED осветление, въпреки, че кръгът на осветлението е разделен от кръга на контактите. Всъщност разделянето на кръгове, определено в моя случая не е от никакво значение, защото шумовете са ефирни. Т.е. шумовете влизат в ресивъра през неговата вътрешна антена и след като изтеглих кабел и опънах жица като за външна антена на фасадата, шумотевицата зачезна.
Та би ли обязнил подробно от какви точно шумове страдаш?

Тема "Разделени електро кръгове ел. инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: