Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svetlyon - напреднал
Здравейте, ще ни сменяват дограмата на входа с нова ПВЦ, също така и вратата с алумимиева. Блока е стандартна панелка от 80те години. Вратата ще е стандартна с топка отвън и дръжка отвътре, отвън ще се отваря с ключ. Искаме да монтираме електромагнитен насрещник, като да може да се управлява от бутоните за стълбищното осветление, тъй като домофонната инсталация от едното време е изкъртена, повечето хора са си я демонтирали и изрязали кабелите.
Преди две години подменихме лампите по стълбището с такива с фотоклетка и реално бутоните не се използват и не работят, не си спомням, но мисля че останаха разкачени в таблото на входа. Имате ли представа и идеи как можем най-лесно да използваме съществуващите бутони и кабели като при натискане да захранват електромагнитния насрещник и да отварят вратата? Благодаря предварително!
kozl - майстор
Ако е запазена инсталацията на бутоните, всеки електротехник би свързал ел.брава да отваря при натиснат бутон, без нужда от идеи.
По любопитно е като задържи некой бутон какви са идеите за откриването му :?
Детето - специалист
Аз лично бих използвал wi fi модул за управление на такава брава. Монтирате го някъде където да му споделите интернет и после всеки от телефона си отваря вратата.
miliad - майстор
Хм. Тук е интересно колко време бутон за осветление ще подава ток за да държи ел. насрещника в отворено положение.
Предполагам стълбищният автомат има настройка.
Отделно 12 волта на насрещника.
dragozow - майстор
При нас исках централа със симкарта, който е в списъка с контакти като звънне на номера вратата се отключва за няколко секунди.

Тема "Електромагнитен насрещник с отваряне от ключ за стълбищно осветление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: