Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, монтираха ми климатик за чийто тръбен път бях направил
канал в тухлите предварително.
Сега искам да го напълня или с пяна за изолация от тези дето не се надуват или направо с теракол.
Кабелът, който захранва вътрешното тяло от контакта е швпс. Той може ли да замазва като мостовия?
speka_rs - майстор
Може, защо да не може. Обикновенно не се ползва за замазване, заради по-високата си цена.
Ми защото никъде по сайтовете не мога да намеря информация дали става
както при мостовия си пише полагане за вкопаване.

Ами от Вимакс не слагат гофрета :)
Ще си купя тогава едно гофре да му сложа и замазвам.
Благодаря за помощта.
hidrazin - майстор
пон юли 31, 2023 11:49 pmfstefanov написа:
Ами от Вимакс не слагат гофрета
Вимакс от кой град? Не че в различните градове се отличават много по интелигентност де...
:partyman:
P.S. Имаше (и май още) кампания Обща покупка​ на климатици на асоциацията "Активни потребители".
Уж като поръчаш групово стотици/хиляди климатици ще получиш "нечовешка" отстъпка.
Да ама не. Стандартно за БГ. Записах се (за да има на какво да се хиля).
Оказа се че играят тъкмо с Вимакс (както и подозирах предварително).
След "нечовешката" отстъпка се оказа че предложените ги има по-евтино в други магазини .
Или поне на същата цена.
Иначе да, Вимакс са сериозен магазин и са коректни. Кашата е с "пасивни потребители"... :-D
valentino76bs - майстор
пон юли 31, 2023 5:16 pmspeka_rs написа:
Може, защо да не може. Обикновенно не се ползва за замазване, заради по-високата си цена.
Абе за моженето може ама е забранено...! :-D
skostadinov - специалист
чет авг 24, 2023 5:16 pmvalentino76bs написа:
Може ли да споделиш защо е забранено и къде е записано. Нямам за цел да се заяждам, а напротив наистина не знам и искам да разбера тъй като имах същия въпрос.
Изолацията му не е подходяща за монтаж под мазилка? Става някаква реакция от варовите мазилки ? Не може да се охлажда или....?
valentino76bs - майстор
съб авг 26, 2023 2:24 amskostadinov написа:
чет авг 24, 2023 5:16 pmvalentino76bs написа:
Може ли да споделиш защо е забранено и къде е записано. Нямам за цел да се заяждам, а напротив наистина не знам и искам да разбера тъй като имах същия въпрос.
Изолацията му не е подходяща за монтаж под мазилка? Става някаква реакция от варовите мазилки ? Не може да се охлажда или....?
Оказва се ,че може би аз съм в грешка! тук viewtopic.php?f=11&t=41250&start=20 е коментирано нещо....нередбата говори за някакви "кабелоподобни проводници" които аз лично не зная какво имат предвид.
Направих си труда да погледна пак в наредбата и се казва ,че е забранено за откритите инсталации да се използват "шнурови проводници" а пък за швпс то го дават "шнуров кабел"...а ся де :)
Тук също нещо се коментира....viewtopic.php?t=49543
Lutchezar - майстор
Преди около месец търсих, мисля че в една наредба е указано че в стена се замазва само мостов кабел. Ще се напъна да го открия, защото тогава въпросът за мен приключи и го забравих на момента.
pipilica - майстор
Ибаси драмата за 2 метра Швепс, абе замазвай кабела кво ще му стане ако е замазан. Ако не искаш все пак да е замазан замажи едно гофре и пусни кабела вътре да не ти виси по стената.
Аз на моя климатик не съм го замазАл и си виси, но пък и от контакта виси и един филтър щот без него ми пищят колконките на компа.

Тема "швпс кабел под мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: