Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
Ютията гръмна. Свалям капака и що да видя - кабела здрав, но на него виси и една платка дето е виновна за проблема. В интернет я предлагат заедно с каблеа за 60+ лева. Много са ми за ютия дето струва някъде там като пари.

И решавам, че ще побългарявам. Платката реално има един датчик дето засича кога ютията е оставена права, малко аналогова електроника около нея и завършва с едно реле дето прекъсва захранването при определени условия. Терморегулатора си е в основното тяло и няма общо с тази платка. Обаче ума ми не го побира за какво ѝ е на една ютия да знае дали в момента се глади с нея или седи вертикално. Като единственият ефект от тази работа може да е спирането на захранването.

Предположението ми е, че е защита за забравена ютия - ако седи повече време права да се изключва. Ама за тази тъпотия няма да дам 60 лева и мисля просто да я пропусна.

И сега въпроса - правилни ли са ми разсъждеинята или тази платка има някаква друга роля? Драма ли е да я пропусна и да си ползваме ютията без нея?
hidrazin - майстор
Масово по ютиите вече има датчици за вертикално положение.
Оставена права се изключва след 15-20 минути.
По-модерните освен този имат и датчик за движение.
Ако не я мърдаш в продължение на 15-20 секунди пак изключва нагревателя.
Такава може да я забравиш и направо в легнало положение върху ризата...
Абе що не си четете книжките на уредите ами се правите на многознайковци? :-D
:partyman:
brum - майстор
Защото не съм се сетил за книжката :) .

Но пъм това което каза ми е достатъчно. Благодаря!
ivanovbg - майстор
чет сеп 21, 2023 12:22 ambrum написа:
Защото не съм се сетил за книжката :) .

Но пъм това което каза ми е достатъчно. Благодаря!
Последно правило на младия майстор: Ако нищо друго не помага - прочети указанието за употреба! :-D
torbalan - Дървен философ
чет сеп 21, 2023 6:16 amivanovbg написа:
...
Последно правило на младия майстор: Ако нищо друго не помага - прочети указанието за употреба! :-D
И още едно по темата знам "Два дни експерименти спестяват половин час четене на документация."

Тема "Побългаряване на ютия Tefal" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: