Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Видях процедурата за узаконяване на фотоволтаична система за собствени нужди. Искат проекти за конструкция, за ел. часта, някакви протоколи и т.н. Какво искам да направя: 6 киловата с мрежов инвертор и нулев експорт със смарт ограничител. Конструкцията на панелите я къщата ми ще я прави местен човек , който прави от дърво навеси и т.н. Няма да е на покрива. Само че този човек е добър майстор, прави добре нещата, но няма разни проекти и глупости. За разлика от фирми с проекти, които обаче си оставят ръцете на един елементарен навес или барбекю. Та той ми прави конструкция, купувам си алуминиевите релси, панели, нареждам ги, един мрежови инвертор, без батерия, имам ел. технил, който ще ми върже табло и т.н. и готово.
Важно е да кажа, че всъщност вече го направих на заведение на морето с хибрид и батерия, където изобщо няма ток и електропровод. Работи си чудесно няколко лета.
Та въпроса - какво ще стане, ако не се занимавам с тази безумна бумащина за нещо толкова елементарно и има ли как да ме засекат, че изобщо имам панели, при смарт метър за нулев експорт?
П.П. Освен, ако разбира се не видят самите панели на двора, но и това не доказва, че са вързани към мрежата. Може бойлера да е вързан само към тях, а не към ЧЕЗ, като автономна система, изцяло отделна от ЧЕЗ.

Тема "Узаконяване на фотоволтаична система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: