Здравейте и предварително се извинявам за лаишкия въпрос и начина по който ще обясня. Инвертор с два МРРТ тракера всеки с по два стринга. На втория тракер на първи стринг има последователно свързани 5 панела по 450W с ориентация югозапад ( така дойде покрива). Имам място за още 5-6 панела с ориентация юг. Може ли да се свържат директно на втория стринг на същия тракер без оптимизатори. Инвертора е Deye sun8k хибриден монофазен. 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
6 мнения в "Свързване на фотоволтаични панели в различни посоки"
brum
- майстор
Дай спецификации на тракера и на панелите (напрежения). Така няма кой да рови за да ти каже може ли или не може.
Иначе ако тракера устиска ще стане, но няма да имаш пълната мощност от панелите. Колко ще имаш е въпрос на сметки.Винаги тока ще бъде ограничаван от панелите дето са напечени по-слабо, а напрежението ще бъде сума от напреженията на южният и югозападният стринг.
За сметките е важно колко е наклона на скатовете и каква точно им е ориентацията в градуси. И е неприятна сметката, но може някой да има калкулатор под ръка дето ги може тези работи. Ако беше за мен щях да си я направя на база на ъгъла който панелите имат във всеки един момент спрямо слънцето и на база на това да сметна очакваният ток. Напрежението го залагам да е Vmpp и смятам.
Иначе ако тракера устиска ще стане, но няма да имаш пълната мощност от панелите. Колко ще имаш е въпрос на сметки.Винаги тока ще бъде ограничаван от панелите дето са напечени по-слабо, а напрежението ще бъде сума от напреженията на южният и югозападният стринг.
За сметките е важно колко е наклона на скатовете и каква точно им е ориентацията в градуси. И е неприятна сметката, но може някой да има калкулатор под ръка дето ги може тези работи. Ако беше за мен щях да си я направя на база на ъгъла който панелите имат във всеки един момент спрямо слънцето и на база на това да сметна очакваният ток. Напрежението го залагам да е Vmpp и смятам.
По-скоро не ми е ясно каква е връзката на двата стринга в тракера, каква е идеята да са два. Не ми е ясна принципната схема и не намирам никъде из нета информация. Двата стринга последователно ли са свързани в инвертора ... Иначе инвертор Мах DC 10400W, MPPT 200-650V, PV входен ток 13+13А. Панелите са: Peak Power(Pmax)450, Maximum Power Voltage(Vmp)41.5, Maximum Power Current(Imp)10.85... Благодаря Ви за отговорите
Тема "Свързване на фотоволтаични панели в различни посоки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература