• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Купих си доста 6W на 220V, но нещо не ми харесва как светят. Искам да ги измеря дали наистина са 6W. Доколкото разбрах - с мултицета, включен на А, последователно във веригата с луничката. Надявам се, че това няма да попречи на работата на луничката. И тук ми идва въпроса. Показанията ще са в ампери. Как се "обръщат" във ватове?
fox_vt - майстор
Р=I*U и ще получиш цялата мощност,за мощноста само на светодиодите ще трябва да я разглобиш.
bulhomes2 - майстор
Общата мощност ми трябва. Демек амперите по 220 и получавам ватовете - тъй ли? Ако са 6 вата значи мултицета би трябвало да ми показва 0,027272... (6/220)
moimoimoi - майстор
това са 27 милиампера ,сложи на подходящ обхват,примерно 200mA ,че ако го сложиш на голям обхват може да не е много точно меренето
bulhomes2 - майстор
Знаех си, че няма да мога да се оправя сам. Това е показанието на 6 ватовата. Само на този обхват показва някакви стойности. И все с минус показава (сменях местата на сондите). Колко ампера е това?
Прикачен файл:
100_0113.JPG
Като турих обаче 12 ватовата нямаше постоянна стойност. Вижте какво става:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GMg-VrJV8S8[/youtube]
На голямата случайно и падна капачето и вижте какво се вижда под лупите! А сега де - колко вата е това? Ще повторя, че и двете са на 220V
Прикачен файл:
100_0115.JPG
moimoimoi - майстор
на какво напрежение са тия крушки? 12 или 220 волта, ако са на 12 волта постояно или променливо е ? защото ти
мериш на DC -това е постоянен ток

а за променлив трябва да е на АС, ама там пък нямаш малък обхват

а ти дава с минус щото трябва да размениш сондите с които мериш,понеше мериш на DC обхват и там има плюс и минус
Последна промяна от moimoimoi на пет апр 05, 2013 7:17 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Този "уред" от магазин за един лев не може да мери променлив ток.
moimoimoi написа:
...а ти дава с минус щото трябва да размениш сондите с които мериш,понеше мериш на DC обхват и там има плюс и минус
И да ги размени - голям праз.
:partyman:
todortv - майстор
Защото мериш на DC A ?
С този уред няма да стане, трябва АС А.
П.П С hidrazin сме писали заедно.
moimoimoi - майстор
да и аз сега виждам че няма обхват за АС ток а само за напрежение
Последна промяна от moimoimoi на пет апр 05, 2013 7:28 pm, променено общо 2 пъти.
bulhomes2 - майстор
Ми значи не става с това. А това дето мери АС А пак ли мултицет се казва? Само че по-скъп. Трябва да потърся - някъде имах такава джаджа, която мери разхода на ток на даден уред. Ама тия 6 или 12 вата дали изобщо ще ги хване и колко точно ще ги отчете, се съмнявам.

Тази позиция с 10-те ампера пак ли е за прав ток?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Как се измерва мощността на лед лунички? Или А-W - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: