• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq66 - специалист
Колкото вата пише на табелката. С този умен въпрос си за стани богат и е "Кракра" нари го Гугъл.
bigdragon - майстор
Какво е имал предвид Данчо Караджов със:
Сбогом, да носиш таз слива утре далече от мен?”

gogo7777 - майстор
Харчи около 4,5 киловата.....може и по-малко да е.....
:drinkers:
B0bi - специалист
Друг път. Моят е с ема на Кракра, ама с параметри "по хикс" ... Т.е. значително по-мощен. Колко ми харчи? Почти нищо в последно време - щото толкова го ползвам.
Да ме прощава питащият/а, но въпросът е некоректен. В смисъл, че тази "машина" никога не се използва в пълно натоварване цял час. Колко по-малко? Абсолютно частен случай всеки път.
MamaMy - майстор
Имам монтиран контакт в таблото директно след главния предпазител. Главния при мен е керамичен със стопяема вложка. Заварявах едни П профили. Пробвахме с Кракра-то на комшията, но 5-цата не я топеше добре. Имам правен електрожен значително по-мощен и тежък от Кракра. При 25А вложка гори още на втория електрод 5мм на 4-та степен.Това значи, че едва ли Кракра-то минава 25А. Неговият е от първите. Сигурно от 80-те години. Бил е със зелена кутия някога.
kozl - майстор
Колко харчи без натоварване :?
kozl написа:
Измъкнах един електрожен Кракра ей го на

Изображение

Изключих АП-тата и оставих само на 1 контакт, в който включих Кракрата на празен ход и 100А зав.ток през таймер нагласен на 5 часа .

А това са предпазители разни

Изображение

А дано не е спирал тока, че шъ ми провали експеримента. Докато правих постановката си тествах АП-то с крива Б. при превключване на повече от 100А щрак пада, без да пада този в ГРТ и без да пада този до него, който е последователно включен на АВВ-то :shock: . Кривата работи :roll:
kozl написа:
Като се прибрах вечерта и действително с изненада отчетох само един киловат час за 5 часа работа (ако не е спирал тока, но на този етап не съм предвидил у-во за регистрация на липса ток). Действително очаквах повече. Скалъпих контакт + разклонител с възможност да включа последователно на първичната верига мултицет и направих три измервания при 50А, 75А и 100А. Повече А не стана щото пада АП с крива Б - при самото превключване. Снимките на мултицета са във възходящ ред на амперите.Постановка на празен ход

Изображение

Отчет-1:

Изображение

Отчет-2:

Изображение

Отчет-3:

Изображение

Искаше ми се да тествам и стрелковия уред, но уви некъде се от страх и срам се скри :lol:
B0bi - специалист
А питането за на празен ход ли е? Звучи ми малко безпредметно. Освен непосредствено след навиване. А и тогава "харчи" не е много на място.
Питането дали не е опит за сравняване с инверторните електрожени по КПД?
fbr - майстор
съб ное 18, 2023 9:16 amkozl написа:

Като се прибрах вечерта и действително с изненада отчетох само един киловат час за 5 часа работа (ако не е спирал тока, но на този етап не съм предвидил у-во за регистрация на липса ток). Действително очаквах повече.
Нека спорът за разликата между привидната и активна енергия почне СЕГА.
MamaMy - майстор
съб ное 18, 2023 11:46 amfbr написа:
Нека спорът за разликата между привидната и активна енергия почне СЕГА.

Ако иде реч за консумация на празен ход не би трябвало да има значение на колко ампера е включен електрожена. Там консумацията е съвсем нищожна на фона на основната консумация при работа. Относно реактивната , а не привидната енергия, инвертора дърпа значително повече според мен.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: