Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
B0bi - специалист
Става дума за частен случай с такъв "умен" RW4411 ... Изобщо е възможно. Ако обаче клиентът не иска да смени "другия" (и евентуално кръстатите) с "лихт-бутони", настават едни неистини и чуденки ... защо изобщо е купено това френско чудо.
Има и още за обсъждане, но за начало - да подкараме някакви разсъждения. Моля да се включат колеги,които случайно са имали "допир" с въпросните или имат желание за разсъждаване по темата.
На разположение съм за всякакви уточняващи питането ми въпроси.
zz_stefanov - майстор
Ми на теб ти е ясно, че с това се осигурява контрол само от една точка. Могат да се поставят бутони. Това чудо трябва да е в крайната конзола по схема откъм лампата.
Това просто вкарано в едната кутия на девиатора, означава бъркотия. Или това с допълнителни бутони по другите конзоли или девиатора.
Остава ти да го обясниш на 'клиента'.
B0bi - специалист
Ако се сложат "лихт-бутони" на мястото на другия девиатор и кръстатите, всеки от тях усилва и намалява плавно светлината (при задържане). Оказва се, че на някого това не му харесва. Предвид, че когато някой трябвало да си светне за пръв път, нямало да знае, че трябва да задържи бутона ... Решено е въпросния димер да бъде добавен последователно като допълнителен ключ във веригата на девиаторите. Как ви звучи това?
Това чудо трябва да е в крайната конзола по схема откъм лампата.
Прикачен файл:
IMG_20240309_070938.jpg
IMG_20240309_070938.jpg (59.18 KиБ) Видяна 412 пъти

Това е интересно. Два последователно свързани "консуматора", единият от които е с променящо се съпротивление (образно казано). Не виждам логика за позициониране?
Това е важно до толкова, че димерът е желателно да е до входна врата, понеже има дублиращ бутон за директно включване (на пълна мощност). Другите обикновено са при спалня. На практика, в повечето случаи до вратата е девиаторът с фаза.

Тема "Димиране на "заварено" девиаторно включване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: