Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Vacvi - помощник
Имам слънчев панел, 400 вата. Имам намерение да ползвам потапяща се водна помпа, например BOSCH GardenPump 18V-2000 или подобна, марката няма значение, акумулаторна. След слънчевия панел имам токоизправител (стабилизатор на напрежение), помпата ще работи само при достатъчно слънце, без акумулатори. Въпросът ми е, може ли към подобна помпа направо да свържа моя токоизправител (без ползване на акумулатора) или между помпата и оригиналната батерия има някаква връзка (взаимодействие за разпознаване), за да тръгне да работи.
batkoce - специалист
Вероятно няма разпознаване между помпата и батерията, но може да има друг проблем.
Когато слънчевата светлина е слаба, произведената електрическа енергия е малко. Има вероятност през помпата да протича ток, който е недостатъчен за нейното задвижване и помпата да се натоварва продължително и да се повреди. За тази цел стабилизаторът трябва да има подходяща автоматика, която се грижи да няма аварийни режими. Това е най-общо казано. Нямаме подробни технически параметри нито за помпата, нито за стабилизатора...

Тема "Имам нужда от помощ или информация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: