Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
enviro - специалист
Здравейте колеги, имам едно запитване относно UPS който ми е свързан към ДВР и камери за видеонаблюдение.
Moделът е Inform Guard S800 AP Вчера ми замина батерията и го отворих батерията вътре е 9Ah Интересува ме дали е възможно да сложа голям акумулатор от кола примерно за да държи повече тъй като вчера от тази буря тока беше спрял доста време нямаше а с такава батерия не ми върши работа да работи само още 10-15мин. така или иначе батерията трябва да се смени но незнам какво ще стане ако сложа голям акумулатор дали ще може да си го зарежда или ще стане беля, а не винаги има човек там и така :)

Прикачен файл

EU341128_1.JPG
EU341128_1.JPG (35.68 KиБ) Видяна 3140 пъти
Ники274 - специалист
Двата акумулатора са ти различен тип и различен ток.Трудна работа да стане.Прецени да сложиш друг тип ups,този върши работа колкото да си затвориш програмите на компа за да не загубиш важна информация и после да го изключиш.
tzetz009 - специалист
Ще ти трябва вентилатор за по-продължителна работа ! Радиаторите вътре са малки , ако ти се занимава сложи по-големи .
tzetz009 - специалист
И си сложи батерията вътре и я остави да се зареди :-D
enviro - специалист
Аз не виждам вентилатори колега :D а относно батерията колко да се зареди от снощи седи вътре уж да се зареди но не става за жалост показва 0,11 волта Kak e добре ли е ? :-D Първо беше 0,37 снощи като я включих а днеска сутринта като я проверих беше значително по малко или 0,11V
tzetz009 - специалист
Вентилатор на 12V ти ще си сложиш !!!
DMN - майстор
enviro написа:
Здравейте колеги,
Здрасти.
enviro написа:
Вчера ми замина батерията
Едва ли е заминала точно вчера :) . Не се разбра след спирането на тока, UPS-а заработи ли на акумулатор, вчера?
enviro написа:
Интересува ме дали е възможно да сложа голям акумулатор от кола примерно за да държи повече
Ако е зареден предварително - да, ще държи повече. Дали твоето у-во ще го зарежда - да, би трябвало да го зарежда, тук въпроса е колко време ще го зарежда( имам предвид почти напълно зареждане), а това зависи от зарядния ток, подозирам, че нямаш представа колко е този ток в твоя случай(представа се добива чрез измерване).
enviro написа:
от снощи седи вътре уж да се зареди но не става за жалост показва 0,11 волта Kak e добре ли е ? Първо беше 0,37 снощи като я включих а днеска сутринта като я проверих беше значително по малко или 0,11V
Тук нещо хич не е наред, може да е от скапано измерване, скапан акумулатор или скапан UPS(зареждането му).

Извинявай, ако нещо не съм разбрал правилно, от запетайките е , когато липсват, доста променят смисъла на изречението :) .
Antonii - майстор
Аз съм правил тази процедура на UPS на фирмата APC без каквито и да било вентилатори и т.н.
Стана без проблеми единствено акумулатора който е 75Ah се зарежда малко дълго, но си се зарежда.
tzetz009 - специалист
72/74/75 Ah акумулатор е най-добрата инвестиция ! И аз мислех да го препоръчвам , ама знам ли човека на к'ъв акъл е !?! Аз също съм с APC и соларен панел съм му вързал на акумулатора , но това вече са глезотии ! :partyman:
enviro - специалист
В такъв случай да купувам един такъв акумулатор и да нямам притеснения че няма да върви :?

Тема "Въпрос относно UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: