Моля,споделете вашия опит за марка,модел и общо взето всичко свързано с електрическите сушилни. Имам намерение да си купя,но не знам нищо по въпроса.
Ако Дядо Мраз или Дядо Коледа вече не са ти донесли, мога да споделя следното:
Много зависи от средствата които си готова да заделиш и суловията при които смяташ да я използваш. При всички случаи препоръчвам да е кондензаторна, особено ако няма да я слагаш на терасата, където е лесно да отведеш топлият влажен въздух. Не сикам да ти давам съвет, само ще споделя своят опит до момента, който се изразява в двумесечно използване на кндензаторна сушилня на Беко-Турция. Ми доволен съм. Инсталирана е в коридора в нишата където обикновенно има гардеробче или мивка. При нас е гардеробче на мястото на мивка, така че имаше изведен канал за мръсната вода и тръба за студена вода, което ме наведе на мисълта да сложа там пералнята, след като се сдобихме и със сушилня я сложих в/у пералнята си застана перфектно. Сега коридора ми е топъл, дрехите съхнат за рекордно кратко време а коша за пране често често стои празен.
По въпроса за модела се водех от съображения за икономия на средства дотолкова, доколкото не бях сигурен дали ще се използва пълноценно. Обаче я ползваме непрекъснато особено през зимата.
Друго което ми направи впечатление, но което е валидно само за Бургас, защото нямам наблюдения от други градове е, че моделите на големите марки - AEG, Bosh и пр. са със много малко "екстри" колкото и да не я обичам тази дума. Направо имам чувството че ни изпращат старите модели като на някои аборигени, които ще са доволни на каквото и да е. Това беше второто което ме накара да заложа на неутвърдена марка. М/у другото същото се отнася и за миялната машина, ама нея не съм я инсталирал още затова нямам наблюдения.
В крайна сметка си купихме сушилня на Беко, ама за модел не съм много сигурен и едва ли има голямо значение. Важното е да ти харесва като възможности.