Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kalin72 - майстор
Здравейте, взех си един инверторен генератор DeWalt 4200, на практика е Genkins GK4500iS-PRO.
Искам да го използвам за резервно захранване на къщата, и се чудя между ум-шалтер или ето това:
Din Rail 2P 3P 4P ATS Dual Power Automatic Transfer Switch Electrical Selector Switches Uninterrupted Power

https://www.aliexpress.com/item/4000944 ... ry_from%3A

Но кой от всички да купя? Инсталацията на къщата е трипроводна.
Благодаря!
Който се отваря в линка, без да правиш допълнително избор.
2Р.
kalin72 - майстор
Благодаря ти, Трифоне!
А като окабеляване какво да е? С твърдо жило, си мисля, 6мм2?
kalin72 - майстор
Благодаря, поръчах 2P, 63A
Гледам на схемата как трябва да се свърже, нужно ли е да е до таблото с предпазителите, или може да е изнесено? Само трябва да видя как да удължа входящите от стълба кабели :)
Абе най-добре електричар да се заеме, ама като вече няма кой в Брезник...
Иванов, познаваш ли някой тук?
DundyTheCroc - майстор
Предвид качеството на китайските контактори е трябвало да вземеш този 125А, то и цената същата.
brum - майстор
Сложи го в таблото. От него до генератора за 3х2.5мм2, ама от него към таблото в къщата кабелите ще са доста по-дебели. През това ще ти минава целият ток на къщата и кабелите трябва да са съобразени с него.

Ако още не са ти го пратили отмени поръчката и ще ти подаря един такъв. Съвсем същият и същата марка - 2P, 230V 63A. Само транспорта по Спиди ще му платиш.
kalin72 - майстор
Благодаря, но вече е изпратено.
kalin72 - майстор
Дайте идея.

Прикачен файл

20241114_185528.jpg
Персонално табло, монтирано до това.
Така основното трасе ще е с минимална дължина.
Удължаваш го от входа на това, до новото в съседство. От там връщаш в същия размер до основното и теглиш гъвкавия до генератора.
Друг вариант е да монтираш някъде между електромера и апартаментното, където може да е инсталиран генератора.

Тема "Генератор към инсталация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: