Здравейте. Може би темата не е точно в правилния раздел, но незнам къде другаде да я сложа. Идеята е да събера информация физически кой къде си е монтирал генератора за ток. Какви плюсове и минуси има монтажа, ако е постоянно на вън лесно ли пали, ако е вътре как се изкарват газовете и т.н. Електрическата част ми е ясна, немога да реша къде да го пльосна, така че да е максимално удобно. Става въпрос за къща, и генератор 3 kW, в момента при нужда го изнасям от приземното мазе, паля го, и то тока дойде...и обратно внасяне...45 кила без бензина.
Мислех да го оставя в мазето, с една гофрирана неръждаема тръба за вода да изведат газовете навън. Ама ми е малко притеснително, всички знаем какъв тих убиец са изгорелите газове. Друг вариант е да бъде под терасата на първия етаж, просто на сухо(няма да го вали) но директно навън. Как би палил в зимни условия?
Мислех да го оставя в мазето, с една гофрирана неръждаема тръба за вода да изведат газовете навън. Ама ми е малко притеснително, всички знаем какъв тих убиец са изгорелите газове. Друг вариант е да бъде под терасата на първия етаж, просто на сухо(няма да го вали) но директно навън. Как би палил в зимни условия?