Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
venci.ivanov22 - специалист
Здравейте имам бойлер на 3 месеца....
При започване да загрява водата започва да издава шум наподобяващ на кана за вода когато загрява...
Какво може да е?
Нормално ли е... Другия стар бойлер не издаване шумове
Трябва ли да се притеснявам да не стане някоя беля?
Бойлера е хоризонтален,, теси,,
Благодаря...
goran67 - специалист
Нормално. Котлен камък по нагревателя. При температура на водата над 60 градуса, активно се отлага. Аз се мъча да го лъжа с температура до 55, обаче пак ме надлъгва. Е, изкарва ми няколко годинки. В нашия край водата е много твърда. Кофа камък при всяко отваряне на бойлера. :)
preslav - майстор
нед фев 13, 2022 10:16 pmvenci.ivanov22 написа:
Здравейте имам бойлер на 3 месеца....
При започване да загрява водата започва да издава шум наподобяващ на кана за вода когато загрява...
Какво може да е?
Нормално ли е... Другия стар бойлер не издаване шумове
Трябва ли да се притеснявам да не стане някоя беля?
Бойлера е хоризонтален,, теси,,
Благодаря...
"Другия стар бойлер" със сигурност не е бил с 3 Киловата нагревател, събран в една къса пръчка. Вие, шуми, а по-късно ще започне и да пука защото водата кипва на повърхността на нагревателя (също както и при каната за вода). Нищо не можеш да направиш на сегашния етап, но и няма място за притеснение, просто бойлерът едва ще си изкара гаранцията и ще е за смяна.
valentino76bs - майстор
нед фев 13, 2022 11:26 pmgoran67 написа:
Нормално. Котлен камък по нагревателя. При температура на водата над 60 градуса, активно се отлага. Аз се мъча да го лъжа с температура до 55, обаче пак ме надлъгва. Е, изкарва ми няколко годинки. В нашия край водата е много твърда. Кофа камък при всяко отваряне на бойлера. :)
Бойлера е на 3 месеца още му е рано за котлен камък.
zz_stefanov - майстор
пон фев 14, 2022 6:59 amvalentino76bs написа:
Където водата е много варовита, бойлера се разсъсква още на първият месец. Не става въпрос за 'кофа с котлен камък', а отлагания по нагревателя. Като най звучните са сегашните тънки нагреватели с по малка повърхност. Имам си един такъв на село.
пон фев 14, 2022 7:07 amzz_stefanov написа:
Където водата е много варовита, бойлера се разсъсква още на първият месец. Не става въпрос за 'кофа с котлен камък', а отлагания по нагревателя. Като най звучните са сегашните тънки нагреватели с по малка повърхност. Имам си един такъв на село.
Забравих да кажа че къщата се захранва от сондаж...
Да не гръмне се притеснявам
kr1100 - майстор
пон фев 14, 2022 8:51 amvenci.ivanov22 написа:
....Забравих да кажа че къщата се захранва от сондаж...
а откъде вода за бийлера ? Нали хидрофора е аут ?
пон фев 14, 2022 11:40 amkr1100 написа:
пон фев 14, 2022 8:51 amvenci.ivanov22 написа:
....Забравих да кажа че къщата се захранва от сондаж...
а откъде вода за бийлера ? Нали хидрофора е аут ?
Оправихме всичко :D
Работи системата
Кумчо Вълчо - специалист
пон фев 14, 2022 7:07 amzz_stefanov написа:
бойлера се разсъсква още на първият месец.
Има един бутон ''ПРЕГЛЕД'' , преди '' ПРАТИ'' е :) .

Тема "Бойлера издава странен шум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: