Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Nedy - напреднал
Привет на всички "колеги".Феномена е следния: Онзи ден имаше авария в населения район в който живея и абсолютно никъде нямаше ток...До тук всичко нормално..докато няма ток забелязах че крушката в една от стаите мъжди,учудих се проверих в друга стая в която полюлея и крушката са сходни,там не Мъждеше.Помислих си ..тва не е истина ,махнах бушона тогава спря да мъжди.
Мисълта ми е възможно ли е някакво остатъчно електричество да има??И ако има защо другата крушка не Мъждеше
Как може при такава авария ,никъде наоколо няма ток а при мен мъждене??
Ще ме простите за лаишкия въпрос,но имам основни познания само,колкото да си вържа бойлера примерно.Прикачвам снимки ,по време на снимките има авария и никъде няма ток.
Поздрави на всички и весели празници

Прикачен файл

Messenger_creation_AC6D3D75-C03C-4C10-B378-82008BE98D23.jpeg
Messenger_creation_AC6D3D75-C03C-4C10-B378-82008BE98D23.jpeg (27.91 KиБ) Видяна 648 пъти

Прикачен файл

Messenger_creation_11895044-6A6C-4591-AAE0-7DAB0F85380D.jpeg
Messenger_creation_11895044-6A6C-4591-AAE0-7DAB0F85380D.jpeg (36.57 KиБ) Видяна 648 пъти
ESPACE - майстор
Ще ме простиш, но дали познанията Ви са достатъчни за Свързване на бойлер също е съмнително. Нищо феноменално няма. Ако беше с LED лампи вместо тия с нажежаема жичка вероятно щяха и да светят.
Nedy - напреднал
съб дек 28, 2024 12:47 pmESPACE написа:
Ще ме простиш, но дали познанията Ви са достатъчни за Свързване на бойлер също е съмнително. Нищо феноменално няма. Ако беше с LED лампи вместо тия с нажежаема жичка вероятно щяха и да светят.
Прощавам Ви,а за бойлера ..да сам съм го връзвал по схема :) Така казаното "Феноменално" в случая е че само в една стая беше така..Плюс това съм написал че не съм много вещ...Моля обяснете ако не Ви представлява трудност защо нещата са така . Благодаря предварително.А относно знанията ми ..Да,те са на ниво фаза,нула и чат пат земя ;)ако имах необходимите знания предполагам че нямаше да искам мнения..а щях да давам такива
ESPACE - майстор
Най-вероятно е имало изгорял предпазител на ср.н. в трансформатора.
Nedy - напреднал
съб дек 28, 2024 1:58 pmESPACE написа:
Мен ме притесняваше че проблема е при мен,поради факта че инсталацията е на 50 години и си има проблеми по "нея"
Както и да е, Благодаря за отговора Еспейс
Nedy - напреднал
съб дек 28, 2024 1:58 pmESPACE написа:
Четох нещо за електро индукцията,свързано ли е с "феномена" при мен
P.S. Четох но почти нищо не разбрах :)) Така да се каже "малкия" ми мозък все си мисли за остатъчно електричество каквото и да е това :D
ESPACE - майстор
Липсата на познания по дадена тема води до опростенчески модели и предположения. Не сме тук да се обучаваме.
И не, не е свързано с електрическа индукция нито с "остатъчно електричество", какъвто и смисъл да влагаш в словосъчетанието.
Nedy - напреднал
съб дек 28, 2024 2:12 pmESPACE написа:
Липсата на познания по дадена тема води до опростенчески модели и предположения. Не сме тук да се обучаваме.
И не, не е свързано с електрическа индукция нито с "остатъчно електричество", какъвто и смисъл да влагаш в словосъчетанието.
Да,прав сте в случая до опростенческите модели и догадки,но не сме ли тук да си помагаме ,предвид познания и опит.
А че моите познания не са на вашето ниво е ясно.Благодаря все пак че си направихте труда.
Nedy - напреднал
Не разбирам защо го има само на тази крушка това нисковолтово напрежение.Все си мисля че никъде не трябва да го има..
Неди, като интелигентен колега, трети клонинг можеш ли да поддържаш?

Тема "Странен Феномен с тока!Моля дайте мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: