Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте , имам питане за този бойлер реално е 80 л. Не мога никъде да намеря електрическа схема на нагревателите принципа им на работа , кой кога се включва във различните режими (проблема е че водата свършва прекалено бързо със стария бойлер 80 л 3 човека без проблем се изкъпвахме този докато някой си измие зъбите и пада на половина ) Искам да разбера това ли му е капацитета или има някакъв проблем в ръчен режим меря работи само втория нагревател от страната на консумацията в режим BOOST пак само той никаква промяна изключвали го и го включа тръгва нагревателя на входа и спира другия мина ли на BOOST спира на входа минава на другия но това е само ако натисна BOOST режима

Прикачен файл

851262-5.jpg
851262-5.jpg (21.27 KиБ) Видяна 784 пъти
iliya_i - майстор
Опитай да натиснеш няколко пъти бутона +/-. Качва ли се индикацията за ниво?
чет яну 16, 2025 2:57 pmiliya_i написа:
Опитай да натиснеш няколко пъти бутона +/-. Качва ли се индикацията за ниво?
индикацията за нивото се качва изключва по зададено ниво , но във всички случай двата нагревателя не тръгват заедно , и рязко пада показанието за ниво на топла вода.Затова исках да намеря схема на работа на нагревателите но без успех
iliya_i - майстор
Според инструкцията, трябва да се променя нивото на затопляне на водата в ръчен режим. Промяната на нивото на затопляне е с алтернативни натискания на бутона за ръчен режим. Предполагам с няколкократно натискане на бутона да го докараш до най-висока степен на индикацията. Не може само да пада.

Логиката на работа на нагревателите също е описана в инструкцията. Промяната на нивото е с алтернативни натискания на Първоначално при включване тръгва да загрява първият съд на входа.
След като загрее до някакво ниво се прехвърля на вторият съд - изходният.

Когато натиснеш Boost означава, че искаш ускорено топла вода и тогава минава на подгряване директно на вторият съд. Но тогава първият остава студен.

Абе четете ги тези инструкции бе!

За да работи правилно, този бойлер трябва да е непрекъснато включен 24 часа/7 дни в седмицата без да се изключва.

Като си си купил умен бойлер, той решава кога да те къпе, а не ти. :-D
Cyx - напреднал
Виж да не е избран страничен монтаж. Не знам на този как се настройва, но има подобни с два съда и при избор на страничен монтаж не ползва всички нагреватели.

Тема "бойлер atlantic vertigo steatite wi fi 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: