Здравейте,
Имам нужда от малко помощ.
Възнамерявам да си поставя фотоволтаична централа на покрива за собствени нужди.
От прочетеното в публичното пространство разбрах, че трябва да имам проект направен от правоспособно лице.
Насочете ме към някой съвестен, който да извърши качествено и в срок тази услуга срещу нормално заплащане.
Другият ми въпрос е, че имам виза за проектиране издадена на човек чийто дял изкупих в последствие. Ще ми се да разбера - прехвърля ли се този документ след като имота е същия, но собственика е друг. По време на издаването на документа и аз съм бил собственик, но с равен дял.
Иначе останах с впечатление, че процедурата е следната:
-Не се изисква инвестиционен проект и съпътстващите глупости.
- първо подавам уведомление до "Енергото" (за по кратко изписване).
- В 14 дневен срок трябва да ми предоставят анекс към договора за доставка и да ми предоставят какви са изискванията им.
- После вероятно се прави проект.
- накрая се взима разрешително за строеж от гладния архитект на общината.
Поправете ме ако греша някъде.
Имам нужда от малко помощ.
Възнамерявам да си поставя фотоволтаична централа на покрива за собствени нужди.
От прочетеното в публичното пространство разбрах, че трябва да имам проект направен от правоспособно лице.
Насочете ме към някой съвестен, който да извърши качествено и в срок тази услуга срещу нормално заплащане.
Другият ми въпрос е, че имам виза за проектиране издадена на човек чийто дял изкупих в последствие. Ще ми се да разбера - прехвърля ли се този документ след като имота е същия, но собственика е друг. По време на издаването на документа и аз съм бил собственик, но с равен дял.
Иначе останах с впечатление, че процедурата е следната:
-Не се изисква инвестиционен проект и съпътстващите глупости.
- първо подавам уведомление до "Енергото" (за по кратко изписване).
- В 14 дневен срок трябва да ми предоставят анекс към договора за доставка и да ми предоставят какви са изискванията им.
- После вероятно се прави проект.
- накрая се взима разрешително за строеж от гладния архитект на общината.
Поправете ме ако греша някъде.