• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mike02 - напреднал
Здравейте, както си чистя у дома с прахосмукачката и изведнъж ми спря. Помислих, че тока ми спряха, но се оказа че не е. Отворих прахосмукачката и проверик клемите при бутона да не е нещо от там, но е добре, поизчистих контактите. Да не би проблема да е в електромотора, примерно износени четки? Или пък да е от платката, кондензатора или от кабела, който е навит и се връща. Как мислите и как да проверя, някакви насоки? Прахосмукачката е Hoover Thunder Space Model TS70.
hidrazin - майстор
чет мар 20, 2025 7:34 pmmike02 написа:
Здравейте, както си чистя у дома с прахосмукачката и изведнъж ми спря.
Те прахосмукачките (и не само) така правят. Преди да спрат - работят. :)
чет мар 20, 2025 7:34 pmmike02 написа:
Да не би проблема да е в електромотора, примерно износени четки? Или пък да е от платката, кондензатора или от кабела, който е навит и се връща. Как мислите и как да проверя, някакви насоки?
Първо - изтрий си останалите две дублиращи теми.
Насоки? Според питането и щом намеси КОНДЕНЗАТОРА - носи я на някой дето разбира или на сервиз.
Има още един вариант - в магазина за нова. С това вариантите се изчерпват.
:partyman:
lyubohar - майстор
И на мен ми се случи с една турска прахосмукачка.
Разглобих я цялата.Оказа се прекъснал кабел към мотора.
Прекъснал вътре в изолацията.Така,че с един мултицет проверяваш всички връзки.
hidrazin - майстор
чет мар 20, 2025 8:59 pmlyubohar написа:
Така,че с един мултицет проверяваш всички връзки.
Е хубаво ама mike02 само е гледал.
А с гледане става ама само в стриптийз клуб.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Добре е че не е продължила да свети.
kozl - майстор
И на мен се случи съвсем скоро, но със друг модел.
И понеже беше доста позагряла, след като изстина напълно проработи.
Да задръстен филтър и небрежност от моя страна.
Всъщност аз почнах с чист филтър, но съм прекалил с мръсотията :-D
chapara - майстор
Ама чистете ги тия прахосмукачки де, че ако чакате на жените🙃
Мойта засмукала едно топче на внучките и драпа ли драпа. Погледнах и кво, боклука си седи. Изключих я, а на прахисмучката яйца да пържиш. Оцеля де, ама за една бройка. То и звука друг, ама кой да чуе🤣

Та като спря, колко беше боклука?
mike02 - напреднал
чет мар 20, 2025 8:59 pmlyubohar написа:
И на мен ми се случи с една турска прахосмукачка.
Разглобих я цялата.Оказа се прекъснал кабел към мотора.
Прекъснал вътре в изолацията.Така,че с един мултицет проверяваш всички връзки.
Точно това направих и установих, че ми е прекъснат кабела към мотора там дето се навива кабела
Baлepu - специалист
Как посмя да си я оправиш сам!? И даже си жив, та пишеш послеслов :x Човек с такъв авторитет във форума ти каза да я носиш на сервиз или нова, а ти си позволи да не се вслушаш във великолепният му съвет!? Трябва да бъде забранено по конституция такива ... да пишат в този форум! Никакво "правене сам"! Никой не може да прави такива работи у дома си! Винаги трябва да търсите някой да ви оправи (нещото)!
MamaMy - майстор
чет апр 03, 2025 9:12 pmBaлepu написа:
Как посмя да си я оправиш сам!? И даже си жив, та пишеш послеслов :x Човек с такъв авторитет във форума ти каза да я носиш на сервиз или нова, а ти си позволи да не се вслушаш във великолепният му съвет!? Трябва да бъде забранено по конституция такива ... да пишат в този форум! Никакво "правене сам"! Никой не може да прави такива работи у дома си! Винаги трябва да търсите някой да ви оправи (нещото)!
Така е. На теб като ти се прияде свинско не си правиш кочина, а тичаш в магазина. Като те заболи зъб не бягаш в железарията за клещи. Отиваш на зъболекар. За това хората от тези професии имат работа с която успяват да преживяват. Ако в твоята професия всички започнат на принципа "направи си сам", гъза ти ще хване пайжина. Държавата трябва да регулира внимателно тези отношения. Всяко престараване в една или друга посока не е добре. На пример в страната на Доналд не може да си отглеждаш храна ако не си регистриран производител. Независимо дали става дума за кокошки или моркови. Нямаш право да ги ядеш независими дали са цветя или домашни любимци. Кокошките трябва да са кастрирани, а цветята като "узреят" идват и ти ги поливат с нафта. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Прахосмукачката изгасна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: