Здравейте, както си чистя у дома с прахосмукачката и изведнъж ми спря. Помислих, че тока ми спряха, но се оказа че не е. Отворих прахосмукачката и проверик клемите при бутона да не е нещо от там, но е добре, поизчистих контактите. Да не би проблема да е в електромотора, примерно износени четки? Или пък да е от платката, кондензатора или от кабела, който е навит и се връща. Как мислите и как да проверя, някакви насоки? Прахосмукачката е Hoover Thunder Space Model TS70.
чет мар 20, 2025 7:34 pmmike02 написа: Здравейте, както си чистя у дома с прахосмукачката и изведнъж ми спря.Те прахосмукачките (и не само) така правят. Преди да спрат - работят.

чет мар 20, 2025 7:34 pmmike02 написа: Да не би проблема да е в електромотора, примерно износени четки? Или пък да е от платката, кондензатора или от кабела, който е навит и се връща. Как мислите и как да проверя, някакви насоки?Първо - изтрий си останалите две дублиращи теми.
Насоки? Според питането и щом намеси КОНДЕНЗАТОРА - носи я на някой дето разбира или на сервиз.
Има още един вариант - в магазина за нова. С това вариантите се изчерпват.