• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
silent - майстор
TВ лед ЛГ 25инча и хладилник АЕГ са включени в един разклонител.
Като се включва компресора на хладилника за момент екрана на ТВ то гасне.
КАкво го смущава. Разклонителя е с кабел 1квадрат... дължина на кабела вероятно не повече от 5 метра.всички връзки са проверени и са стабилни.
moimoimoi - майстор
смени за проба с друг разклонител с по дебел кабел
chapara - майстор
И аз имам подобен проблем, записвам се за темата.
Antonii - майстор
И при мен го има този проблем, но според мен проблема идва от ТВ бокса който използвам, а не в ТВ то.
Георги767 - специалист
Включих телевизора, на друг контакт на отделен токов кръг. Работата се оправи за сега няма проблем. :?
preslav - майстор
пон дек 14, 2020 4:53 pmsilent написа:
КАкво го смущава.
Пусковото реле на компресора на хладилника.
Вече са подсказали как се решава проблема.
silent - майстор
някакъв филтър да сложа ...не ми е удобно да слагам друг разклонител ..или пък да пробивам стената и да вадя кабела на хладилника в другата стая ..отделно другият контакт едва ли е на отделен кръг...
muhala - майстор
Проблема според мен е стартовия ток на компресора. Големия ток по тъкния кабел означава пад на напреженив върху удължителя. Предполагам, че захранването на тв-то не му понася това.
hidrazin - майстор
Кво реле, къв филтър, кви пет лева?
Масово хладилниците не са с типични пускови релета които се използваха в Минск, ЗИЛ, Мраз...
Ролята на пусково реле играе позистор - няма бобини, няма контакти.
Но има пусков ток който е 5-7 пъти по-голям от работния. Колко - не е ясно щото не ясно какъв точно е хладилника.
Най-вероятното е голям пад на напрежение в момента когато стартира компресора.
Вероятни причини за недопустимо големия спад на напрежение - лоша връзка, тънък кабел, ниско напрежение в мрежата или комбинация от посочените.
Има и още по-лош вариант - компресора все още работи но си е тръгнал да си заминава и работи с повишен ток...
Варианти за диагностика:
-измерване тока на компресора
-измерване на напрежението в разклонителя и какво се случва с него в момента на стартиране на компресора
Малко уреди могат да хванат колко пада напрежението за толкова кратък период.
Може да пробваш с нещо достъпно - включи една ламБа в същия разклонител и гледай дали ще премигне когато включи компресора.
Силно препоръчително е ламБата да е от добрите стари ламБи а не LED.
:partyman:
Разклонител 5 метра и сечение 1 квадрат (ако има и толкова) е да си включиш зарядните за телефони, някоя ламБа или други дреболии.
Удължител от магазина не можа да захрани една дребна косачка за трева дето беше около 1000 вата.
Два пъти приятеля го сменя в магазина в рамките на един ден. Още при включване на косачката (чисто нова) и удължителя ... изгаряше.
Накрая в магазина отрязаха кабела на единия прекъснал удължител. Вътре сечението нямаше и половин квадрат - 4-5 тънки като косъм жички. :-D
silent - майстор
Кабела е български меден.....сам съм си правил разлонителя..не е купешки....връзките са проверени калайдисани и аз имам подобни съмнения за пад на напрежение ма чак пък толкова ...този кабел трябва да прекара киловат киловат и половина...консуматорите са тв бокс, хладилник и ТВ...ще се ровя по натам...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Телевизор и хладилник не се обичат когато са заедно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: