• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vakleto - напреднал
Здравейте от около 5 месеца сме с нова пералня LG-turbo wash F14U2TD-8 kg.Проблема е един едничък, когато започне да центруфугира става много шумно.Самата пералня не мърда само вибрира на едно място ,но е много шумна и се питам дали това е нормално или има нещо.Благодаря ви.
krasi92 - майстор
На 5 месеца значи че трябва да се обърнеш към оторизираните сервизи на марката да доиде техник да я погледне щом те притеснява че е шумна.Имал съм проблеми с 10 килограмово LG с direct drive и никои не предлагаше части.Нищо лично към производителите но според мен не им се получават нещата с пералните.
zz_stefanov - майстор
Махнати ли са транспортните болтове. Шума е новопоявил се или си беше така от начало. LG са много тихи и шумят основно при центофугиране и изпомпване.
Hidrogen - напреднал
Аз имах подобен проблем преди години с моята indesit,и я поправих по следния начин.

https://www.youtube.com/watch?v=uKBy-9NEF5A

Но гаранцията беше изтекла.
DMN - майстор
vakleto написа:
Здравейте от около 5 месеца сме с нова пералня LG-turbo wash F14U2TD-8 kg.Проблема е един едничък, когато започне да центруфугира става много шумно.
А така ли беше преди 5 месеца - пак толкова шумна?
FM STEREO - специалист
krasi92 написа:
На 5 месеца значи че трябва да се обърнеш към оторизираните сервизи на марката да доиде техник да я погледне щом те притеснява че е шумна.Имал съм проблеми с 10 килограмово LG с direct drive и никои не предлагаше части.Нищо лично към производителите но според мен не им се получават нещата с пералните.
Не само с пералните,и с телевизорите е така,от топлото един лед телевизор на две години започна да маже цветовете,занесох го в сервиз там на по студено работи,викат снимай го за да може да искаме нов дисплей.А още е в гаранция!
vakleto - напреднал
пералнята е много добра наистина.Ако въобще има проблем то е от самото начало така.Просто при центруфугиране си шуми.Даже има едни вибрации,но те според мен са си така.Иначе при самото центрофугиране пералнята не мърда,за това си мисля че може и да си въобразявам.Болтовете ги махнах.
zz_stefanov - майстор
Помпата е много шумна, а това "силен шум" е много относително. Дори и да ти запиша звука от моята, пак няма да можем да го сравним.
pgt - специалист
Нашето Горение на девета година счупи носач на барабана от едната страна ( не знам точния термин както го водеха като дефект ), по принцип си работеше добре но при центрафуга тропаше по-силно даже направо дрънчеше. Твоята е нова не би трябвало да е стигнала чак дотам но все пак попитай сервизен техник да ли е нормален този шум.
пон яну 30, 2017 10:16 pmpgt написа:
Нашето Горение на девета година счупи носач на барабана от едната страна ( не знам точния термин както го водеха като дефект ), по принцип си работеше добре но при центрафуга тропаше по-силно даже направо дрънчеше. Твоята е нова не би трябвало да е стигнала чак дотам но все пак попитай сервизен техник да ли е нормален този шум.
Добър ден да попитам и аз имам от 5 години но нее Горение а е Беко и до таз година нямах проблем но сега тука от 3-4месеца нещо много бучи особенно при центруфугиране и много се мърда моля да ми каже някой нещо по въпроса
  • 1
  • 2

Тема "Шумна пералня при центрофуга!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: