Здравейте форумци. Живея в панелен блок. В коридора и банята съм с LED плафони които работят нормално. След ремонт на спалнята взех и за там,но от модерните с дистанционно и тн. Като изключа с дистанционното плафона птодължава да свети съвсем леко а като цъкна и ключа се засилва малко. Ключа ми е смарт с глимка,но опитах и с обикновен без глимка и си е същото. Ключа прекъсва фазата защото за свързване на смарт ключа преди години се искаше нула а реално тя минаваше през кутията на ключа и отиваше на лампата директно. Там съм я разделил за да си пусна 1 разклонение за ключа. Плафона има земя,но тъй като нямаме земно в панела не съм го свързал а като го свържа към кулата ключа става неработещ. Някакви идеи?
пон юни 02, 2025 5:23 pmE.Ivanov написа: Ключа прекъсва фазата защото за свързване на смарт ключа преди години се искаше нула а реално тя минаваше през кутията на ключа и отиваше на лампата директно. Там съм я разделил за да си пусна 1 разклонение за ключа. Плафона има земя,но тъй като нямаме земно в панела не съм го свързал а като го свържа към кулата ключа става неработещ. Някакви идеи?Преди години се е искала нула, а сега иска ли се за смарт ключа?
Къде там си разделил нулата?
Кой ключ става неработещ?