Проблема е следния.Няма нула на генератора.Въпроса е дискутиран но нещо немога да разбера как да го направя при моя.Разбрах ,че трябва да го заземя на корпус и да си избера едната от "фазите" и да я свържа със заземяването за да стане нула.Но,да я прекъсна ли към агрегата или да добавя към кабела към буквата.И коя. защото едната свети силно а другата мижи.Малко некомпетентен въпрос ,но на отговорилите Благодаря.
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
17 мнения в "Свързване на монофазен генератор към къща,помощ"
MamaMy
- майстор
Защо мразите толкова електротехниците та искате да ги уморите от глад? Ми и те са хора като лекарите. Нали не си правите сами операциите? По-голямата част от хората и колите си карат на майстор, но като опре до иначе толкова опасната и отговорна електротехника, всички се втурват като зомбита с мерак за самоубийство. Докато не се научим да си плащаме, не трябва да се сърдим, че сме бедни.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Да развалям ли направената инсталаця? Не разбирам от електротехника, но работи 30+ години. Генератора е свързан през ум шалтер към таблото на къщата. Него да развързвам ли?
Компромс може ли, ако постфактум си платя на някой китапициран? Да не разваляме направията и да спася един поне от глад де!
Компромс може ли, ако постфактум си платя на някой китапициран? Да не разваляме направията и да спася един поне от глад де!
Трифон П.Трифонов
- майстор
"Сървъра" ми е на UPS. Същят работи с генератор. Ум шалтера е автоматичен.
Да развалям ли, понеже не разбирам, и не мога да се начудя как съм го направил?
Да развалям ли, понеже не разбирам, и не мога да се начудя как съм го направил?
Помолих за помощ.МНОГО СТЕ ХУБАВИ ВСИЧКИТЕ "ЗНАЕЩИ" Във едно село съм между Плевен и Ловеч,ако някой от вас може да го направи по учебник,със радост ще платя веднага.Няма нужда да говорите глупости.Ако имаше към кой да се обърна,нямаше да се занимавам със форуми.Бъдете здрави и все така отзивчиви.Ако някой може да ми пише!
Трифон П.Трифонов
- майстор
За плевенско е MamaMy, но той е неотзивчиво квалифициран.
При мен е обратно, поради което нямам моралното право. Да не вземете да се изпотрепете заради мен.
Просто почети още малко- ще ти се зясни. Не е сложно. Дано някой с тапия подскаже!
При мен е обратно, поради което нямам моралното право. Да не вземете да се изпотрепете заради мен.
Просто почети още малко- ще ти се зясни. Не е сложно. Дано някой с тапия подскаже!
вт дек 23, 2025 3:23 pmMamaMy написа: Защо мразите толкова електротехниците та искате да ги уморите от глад? Ми и те са хора като лекарите. Нали не си правите сами операциите? По-голямата част от хората и колите си карат на майстор, но като опре до иначе толкова опасната и отговорна електротехника, всички се втурват като зомбита с мерак за самоубийство. Докато не се научим да си плащаме, не трябва да се сърдим, че сме бедни.Защото тукашен такъв,ми даде идея да взема нула от инсталацията на къщата.Дори и аз мисля ,че не е добре!
- 1
- 2
Тема "Свързване на монофазен генератор към къща,помощ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература