Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Еньо 5 - помощник
Здравейте,
Подскажете качествено у-во с захранване 12В, което да "прехвърли" релеен контакт на разстояние поне 100м при слабо зашумен ефир.
Имаме ГРТ с две независими захранвания и релета за последователност на фазите. Искам при отпадане или проблем с което и да е захранване радио модул с акумулаторно захранване да "прехвърли" сигнал до една също акумулаторно захранена сирена, намираща се на 100м от ГРТ_то.
китайски боклуци от Алиекспрес не се справят и не са достатъчно надеждни. Предпочитам по-скъпо, но читаво. Разбира се и на разумна цена. Ако може да предложите и друго решение ще съм благодарен.
MamaMy - майстор
Устройствата за Умен Дом от Алито са много добри за подобна цел. Поне в къщи действат безгрижно. Изискването е да има интернет. Всеки един адаптер за контакт може да свърши работа. Отделно може да направиш сценарий и да сдвоиш колкото искаш устройства. Така промяната в състоянието на едно, две или три у-ва може автоматично да сменя състоянието на други 5-10 бр. Отделно имаш индикация на всяко едно устройство
и контрол и управление и през телефона.
Еньо 5 - помощник
Не са приложими - има вариант да отпаднат и двете захранвания. Отделно ми се ще да работи на 868 или 433.
MamaMy - майстор
100м са си 100м. Или ползваш интернет или мрежата на мобилен оператор. Не че няма начин. Може да ползваш две уокитокита.
Еньо 5 - помощник
Интернет и ГСМ няма.
С уокитокита няма как - трябва ми сигурно решение. Просто не се опрвям явно с гугъл да намеря маркови и качествено RF у-во.
ESPACE - майстор
Kаквото и да купиш все ще е китайско, поне "пий директно от извора"

https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... in_prod%3A

https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 8625179948
silent - майстор
чет фев 05, 2026 9:45 amЕньо 5 написа:
Интернет и ГСМ няма.
С уокитокита няма как - трябва ми сигурно решение. Просто не се опрвям явно с гугъл да намеря маркови и качествено RF у-во.
Сигурно с жица.
DundyTheCroc - майстор
Не бих разчитал за нещо толкова критично на безжична мрежа или радиовълни, сака си бакърена жица, разстоянието не е толкова голямо.
Lux Æterna - специалист
:? И колко да е критично захранването и задействането на ... сирена?
Аз си ползвам за далечна комутация приемник и предавател свалени буквално от детска играчка работещи на 40 Mhz. Никой не ме смущава и няма лъжливи сработвания. Оригиналните антенки от по една педя жица са изхвърлени естествено. Заменени са от проводници с дължина на четвърт-вълнов дипол и навити спираловидно със стъпка 7-8mm за повече компактност. Предавателя си е със кварцов резонатор, със същата мощност и захранен с 3,3V(максимума на две батерии по 1,5V). Приемника мина от 4,5V на 5V и му са добавени четири оптрона. Командите "напред" и "назад" се излъчват едновременно (да, джойстика го няма вече :) ) и формират единия сигнал. Същия принцип се ползва и с командите "ляво" и "дясно" за формирането на втория сигнал. С две думи на каквато и честота да се работи качествените антени решават всичко.

Поздрави

Тема "Безжично прехвърляне на реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: