Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте. Дано съм на правилното място! Преди време викахме човек, който изкара кабел нов и контакт за съдомиална машина. Откакто сме я сложили ни удря ток. Аз мисля че този кабел не е за такива уреди но.. Винахме друг човек който сложи изолирбанд в ъгъла и нещо като лепило. Понякога има вода точно на кабелите. Явно оттам удря ток и минава през съдомиялната! Ще пусна снимка на самия кабел и контакт. Искам съвет и мнение какво да правя. За съжаление съм сама и нямам мъжка ръка вкъщи😊 благодаря на отзовалите се
vlax - майстор
Няма снимка,трябва да и намалиш размера преди да я пуснеш.
:partyman:
вт фев 24, 2026 8:47 pmvlax написа:
Няма снимка,трябва да и намалиш размера преди да я пуснеш.
:partyman:
Извинявам се. Дано съм успяла да намаля размера и снимките да са ясни. Червения кабел тънкия отива до контакта в който включвам съдомиялната машина
Прикачен файл:
IMG_20260224_161333.jpg
IMG_20260224_161333.jpg (87.98 KиБ) Видяна 155 пъти
Прикачен файл:
IMG_20260224_175034.jpg
IMG_20260224_175034.jpg (79.61 KиБ) Видяна 155 пъти
prasse - специалист
Снимките са потресаващи!
Спешно си извикайте сертифициран субект - електротехник или фирма. И за тоците и за водата...
вт фев 24, 2026 9:48 pmprasse написа:
Снимките са потресаващи!
Спешно си извикайте сертифициран субект - електротехник или фирма. И за тоците и за водата...
Благодаря за отговора ви. Водата е от съдомиялната машина най вероятно. Но мисля че проблема е в този червен кабел. Тънък. И не за такива уреди. И сложен долу на пода.. Какво ще препоръчате вие?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт фев 24, 2026 9:56 pmМимито написа:
.. Какво ще препоръчате вие?
Е, нали Ви писаха вече! Спешно си извикайте сертифициран субект - електротехник или фирма. И за тоците и за водата...
Djack - специалист
Този червения кабел е за тонколони! :-D :-D :-D
п.п. Снимките са перфектни! Ако има възможност, организирайте побой над ел.техника! :-D
вт фев 24, 2026 10:38 pmDjack написа:
.сигурна съм,че не е за тези уреди този кабел и без да разбирам нищо. Мисля че тоя който сложи тези кабели е сложил такъв и за фурната и котлоните... Изобщо не знам какво да правя. От съдомиялната машина удря доста силен ток особено ако съм боса. Не я ползвам ест.
chapara - майстор
вт фев 24, 2026 10:43 pmМимито написа:
.сигурна съм,че не е за тези уреди този кабел и без да разбирам нищо. Мисля че тоя който сложи тези кабели е сложил такъв и за фурната и котлоните... Изобщо не знам какво да правя. От съдомиялната машина удря доста силен ток особено ако съм боса. Не я ползвам ест.
Ако се знаеше от къде си, къде си в прочем може би щеше да имашю по голям шанс
вт фев 24, 2026 11:32 pmchapara написа:
вт фев 24, 2026 10:43 pmМимито написа:
Ако се знаеше от къде си, къде си в прочем може би щеше да имашю по голям шанс
София

Тема "Моля за помощ и съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: