Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alantion - специалист
Здравейте,
Имам една нощна лампа която като я докосна веднъж-светва силно, докосвайки я втори път намаля ,трети път-още по-слабо и четвъртия -угасва. Цикъла се повтаря.
Но ,стана така,че спря да свети. Имам питане;
какво мога да направя за да заработи отново. Нямам схема. Ама ли начин да се намери решение на проблема.
Очаквам предложенията ви!
doctor Zizi - напреднал
имам подобна лампа- руска и ако и се обърне захранването фаза - нула не работи- включиш ли я правилно е " ремонтирана".
Милен - майстор
Първо свали схемата на тая ламба :idea: и тогава ще коментираме вариантите :?
alantion - специалист
Да се говори че със промяна на входа фаза-нула и обратно мисля ,че е несериозно,но когато фактите говорят и аз ще замълча.
Определено не е това при мен .Проблема е в елементите.Явно някой е дефектирал,но не съм на ти и затова се ослушвам за някакъв съвет.
Във форума изрових нещо което моге би ще ме ползва но дават един руски сайт където в схемата участва един ДИМИСТОР ,без някакви стойности,което ме стопира.Там схемата е за плавно увеличаване и намаляне на светлината,което ме устройва
doctor Zizi - напреднал
alantion написа:
Да се говори че със промяна на входа фаза-нула и обратно мисля ,че е несериозно,но когато фактите говорят и аз ще замълча.
тук изрично е упоменато, а лампата е у дома и работи само по един начин на включване:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=4939

Тема "СЕНЗОР ЗА ЕЛ. КРУШКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: